Kazakistanlı öğrenciler Akdenizli olmanın ayrıcalığını yaşıyor

Akdeniz Üniversitesi, Kazakistan’da Bolaşak Uluslararası Bursu kapsamında öğrencilerin Türkiye’de en fazla talep ettiği Türk Üniversitesi oldu. Öğrenciler, Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim görmenin kendileri için bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Kazakistanlı bursiyerlerin en fazla talep ettiği Türk Üniversitesi olan Akdeniz Üniversitesi, kaliteli eğitimin yanında sosyal ve kültürler olanakları, eşsiz güzellikteki kampüsü ile uluslararası öğrencilerin gözdesi olmaya devam ediyor. Burs programı kapsamında Kazakistan’dan gelen öğrenci ve stajyerler Akdeniz Üniversitesinin çeşitli bölümlerinde teorik ve uygulamalı eğitim görüyor.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİN KENETLENMESİNE DESTEK

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Turhan,  bulunduğu coğrafyanın en prestijli burs programlarından biri olan Bolaşak Bursu ile daha fazla sayıda Bolaşak Bursiyerinin Akdeniz Üniversitesini tercih etmesi yönünde çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. İrfan Turhan, ayrıca bu tarz eğitim iş birliklerinin kardeş iki ülke ilişkilerinin daha da kenetlenmesi için büyük önem taşıdığını ifade etti.

MEMNUNİYETLERİNİ VİDEO İLE PAYLAŞTILAR

Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim görmenin kendileri için bir ayrıcalık olduğunu söyleyen bursiyerler de ileride iş hayatlarına Akdenizli olmanın büyük katkıda bulunacağını kaydetti. Akdeniz Üniversitesinden memnuniyetlerini hazırladıkları bir video ile paylaşan Bursiyerler, videoda Akdeniz Üniversitesi'nde yaşadıkları deneyimleri anlattı. Video, Kazakistan merkezli öğrenci hesaplarında izlenime açıldı.

BOLAŞAK PROGRAMI

Bolaşak Programı (Bolaşak Uluslararası Bursu), Kazakistan tarafından burstan yararlananların Kazakistan'a dönmeleri koşuluyla tüm masrafları ödenerek yurtdışında eğitim görmeleri için verilen bir burstur. 1993 yılında uygulanmasından bu yana, 15.000'den fazla burs verilmiştir. Lisansüstü programlara kayıtlı Kazak öğrencilerin yanı sıra farklı alanlarda çalışan kişilerde bu burstan yararlanabilmektedir. Burs süresi 3-12 ay arasında olabilmektedir.

 

Eklenme tarihi :20.12.2023 11:07:01
Son güncelleme : 25.12.2023 17:12:38