Hemşirelik Fakültesi'nde Sistematik Derleme ve Meta-Analiz eğitim programı

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Hemşirelik Fakültesi Araştırma Görevlileri Temsilciği tarafından 'Sistematik Derleme ve Meta-Analiz Eğitimi' konulu eğitim programı düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ev sahipliğinde Hemşirelik Fakültesi Araştırma Görevlileri Temsilciği Dr. Öğr. Üyesi Selma Turan Kavradım ve Arş. Gör. Dr. Şefika Tuğba Yangöz ile birlikte yürütüldü. Özellikle kanıt düzeyi yüksek çalışmaların yapılmasında önemli bir yere sahip olan eğitim programına araştırmacılar tarafından yoğun ilgi gösterildi.
BİLİMSEL ÇALIŞMALAR İÇİN EN ÖNEMLİ İKİ METOT
Uzun yıllardır doktora programında 'Kanıta Dayalı Hemşirelik' dersini veren ve bu kapsamda uluslararası alanda dikkate değer çalışmaları bulunan Prof. Dr. Zeynep Özer, bilimsel çalışmalara ulaşmanın en önemli iki metodunun sistematik derleme ve meta-analiz çalışmaları olduğunu belirtti. Sistematik derleme, meta-analize giriş ve meta-analizin uygulama adımlarını aktaran Prof. Dr. Özer, veri giriş ve analizlerini de program üzerinden uygulamalı olarak gösterdi. Araştırmacıların dikkat etmesi gereken önemli aşamalardan biri olan gözlemsel ve deneysel araştırma makalelerinde kalite değerlendirmesini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Selma Turan Kavradım, bu alanda kullanılan rehberler hakkında bilgilendirme yaptı. Araştırmacıların en çok merak ettiği aşamalardan biri olan raporlama süreci ise Arş. Gör. Dr. Yangöz tarafından örnek çalışmalar üzerinden sunuldu.
EĞİTİMLER YÜKSEK DÜZEYLİ ARAŞTIRMALAR İÇİN TEŞVİK EDİCİ
Program sonunda katılımcıların soru ve görüşlerine yer verildi. Özelikle farklı fakültelerden programa katılan araştırmacılar tarafından, bu kapsamda düzenlenen eğitimlerin artırılmasının ve sürdürülmesinin kanıt düzeyi yüksek araştırmaların yapılmasında teşvik edici olacağı ifade edildi. Programın kapanışında, destekleri ve özverileri için Prof. Dr. Özer ve eğitmenlere teşekkürlerini sunan AGT Bşk. Arş. Gör. Yeliz Karaçar ve Bşk. Yard. Büşra Nur Temür, özellikle araştırma görevlilerinin sosyal ve bilimsel gelişimlerine katkıda bulunan etkinlikleri önemsediklerini ve bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edecekleri belirtti.

Eklenme tarihi :14.01.2022 10:12:54
Son güncelleme : 30.11.2022 14:32:51