Hemşirelik Fakültesi'nde genç araştırmacılara eğitim

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Araştırma Görevlileri Temsilciği yürütülmesi ve raporlanması süreçlerinde temel önemi olan çalışma protokolü yazma eğitimine genç araştırmacılar yoğun ilgi gösterdi.
BİLGİ VE DENEYİM PAYLAŞIMI
Deneysel araştırma türünde uzun yıllar deneyimi ve çok sayıda bilimsel çalışması olan programın eğitimcisi Prof. Dr. Gözüm, son yıllarda deneysel araştırmalar için çalışma protokolünün yazımının önemine dikkat çekti. Eğitim programında, deneysel araştırmaların planlanmasında nedensellik, yanlılık, iç geçerlik, dış geçerlik, randomizasyon ve körleme aşamalarını açıklayan Prof. Dr. Gözüm, iyi yazılmış bir çalışma protokolünün deneysel araştırmanın yürütülmesinin sağlamlığını, uygunluğunu ve etik açıdan değerlendirilebilir olduğunu vurguladı.
GENÇ ARAŞTIRMACILARA DESTEK
Kapanış konuşmasında Prof. Dr. Gözüm, kanıt düzeyinde bilimsel bilginin üretilmesinde deneysel araştırmaların yapılmasının önemli olduğunu özellikle doktora tezlerinde deneysel tasarımda araştırmaların planlanmasını ve çalışma protokolü yazımında genç araştırmacıları desteklediğini belirtti. Program sonunda katılımcıların soru ve görüşlerine yer verildi. Özellikle genç araştırmacılar tarafından, akademik gelişimlerine katkı sağlayan eğitimlerin yol gösterici ve teşvik edici olduğu ifade edildi. AGT Bşk. Arş. Gör. Yeliz Karaçar ve Bşk. Yrd. Arş.Gör. Büşra Nur Temür tarafından eğitim sürecindeki desteği, özverisi ve katkıları için Prof. Dr. Gözüm'e teşekkürlerini sundu.

Eklenme tarihi :25.04.2022 16:30:53
Son güncelleme : 29.11.2022 14:24:08