Hemşirelik Fakültesi Öğrencileri Öz Savunma Teknikleri Öğreniyor

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Spor Etkinlikleri Komisyonu tarafından öğrencilere yönelik Öz Savunma Tekniklerine Giriş etkinliği düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Arş. Gör. Büşra Nur Temür'ün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Öz Savunma Tekniklerine Giriş eğitimi Aikido Hocası Sandan Ahmet Umut Gürel tarafından verildi.  Konyaaltı sahilinde açık havada 05 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe Hemşirelik Fakültesi öğrencileri katıldı.
Aikido ile profesyonel olarak ilgilenen ve kadına yönelik farkındalık, kendini koruma hakkında dersler veren Eğitmen Shodan Büşra Nur Temür, şiddet türlerine değinerek kendini korumanın, minimum zararla karşındaki insanı etkisiz hale getirmenin yollarını anlattı. Spor Etkinlikleri Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Çatal, kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığı bu dönemde öz savunma eğitimlerinin tüm öğrenciler tarafından alınabilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Etkinliğe katılan öğrenciler de bu tarz etkinliklerin devamlı olması gerektiğini bildirdi.





 
 

Eklenme tarihi :6.12.2021 10:44:10
Son güncelleme : 30.11.2022 15:55:53