Hemşirelik Fakültesi’nden çocuklara sağlık taraması ve eğitimi

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından “İlkokul Öğrencileri için Sağlık Taramaları ve Sağlık Eğitimi Toplumsal Duyarlılık Projesi" gerçekleştirildi. Proje kapsamında 227 ilkokul öğrencisine sağlık eğitimi verildi. 

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Elemanları tarafından "İlkokul Öğrencileri için Sağlık Taramaları ve Sağlık Eğitimi Toplumsal Duyarlılık Projesi" gerçekleştirildi. Öğretim elemanları tarafından yürütülen proje, Hemşirelik Fakültesi lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımlarıyla 26 Mayıs 2023 tarihinde Özpınarlar Fahrettin Sert İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Proje kapsamında ilkokul öğrencilerine sağlık taramaları yapılarak çocukların sağlık profili oluşturuldu ve gerekli sağlık eğitimleri verildi.

ÇOCUKLARLA TEK TEK İLGİLENİLDİ

Prof. Dr. Emine Efe, Prof. Dr. Ayşegül İşler Dalgıç, Doç. Dr. Sevcan Atay Turan, lisans ve lisansüstü öğrencileri ile birlikte toplam 227 ilkokul öğrencisine sağlık eğitimi (diş hijyeni, el yıkama ve genel hijyen) verdi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanları Doç. Dr. Ayla Kaya, Öğr. Gör. Dr. Süreyya Sarvan, Arş. Gör. Dr. Şule Şenol, Öğr. Gör. Duygu Altuntaş, Arş. Gör. Nimet Karataş,  Arş. Gör. Yahya Ergezen, Arş. Gör. M. Volkan Düzgün, Arş. Gör. Meltem Gürcan,  Arş. Gör. Uğur Gül, Arş. Gör. Zahide İyi ile lisans ve lisansüstü öğrencileri okul içerisinde kurulan sağlık tarama alanlarında ilkokul öğrencilerine sağlık taraması yaptı. Sağlık taraması kapsamında kan basıncı ölçümü, boy ve ağırlık ölçümü, görme keskinliği testi, saç paraziti taraması olmak üzere toplam beş alanda çocukların taraması yapıldı. Sağlık taramalarında tespit edilen anormal değerler sağlık kuruluşlarına yönlendirilmek üzere raporlanarak okul müdürlüğü ile paylaşıldı.

 

Eklenme tarihi :8.06.2023 13:43:10
Son güncelleme : 8.06.2023 13:43:10