Hemşirelik Alanında TÜBİTAK ARDEB 1002 Proje Yazma Eğitimi düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen Hemşirelik Alanında TÜBİTAK ARDEB 1002 Proje Yazma Eğitimi'nde Prof. Dr. Hicran Bektaş, proje yazım aşamasında dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Araştırma Görevlileri Temsilciği İç Hastalıkları Hemşireliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hicran Bektaş eğitmenliğinde yürütüldü. Özellikle bilim, teknoloji ve yenilikçi uygulama alanlarında nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insan kaynağı geliştirilmesinde kısa süreli, küçük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerine destek sağlayan TÜBİTAK ARDEP 1002 programının proje yazma eğitimine genç araştırmacılar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

PROJE YAZIM AŞAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR VURGULANDI
TÜBİTAK ARDEB 1001 proje yürütücülüğü deneyimine sahip olan programın eğitmeni Prof. Dr. Hicran Bektaş, eğitim programında, proje başvuru süreçlerini açıklayarak proje yazmanın püf noktalarını vurguladı. Prof. Dr. Bektaş, Frascati Klavuzu kapsamında temel, uygulamalı ve deneysel geliştirme araştırmalarına dikkat çekerek proje konusu ve başvuru programı kriterlerinin değerlendirme sürecinde önemli olduğunu belirtti. TÜBİTAK proje bileşenlerinden özgün değer, yöntem, proje yönetimi ve yaygın etkiyi projenin dört yapraklı yoncası olarak nitelendiren Prof. Dr. Bektaş, proje yazım aşamasında dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı. Bektaş, kabul edilen ve başarıyla tamamlanan projelerden ve projelerin reddedilme nedenlerinden örnekler verdi.
GENÇ ARAŞTIRMACILARI CESARETLENDİRDİ
Prof. Dr. Bektaş, nitelikli bilimsel bilginin üretilmesinde ve nitelikli araştırmacıların yetiştirilmesinde önemli finansman desteği sağlayan TÜBİTAK ARDEB 1002 programına başvurmaları için genç araştırmacıları cesaretlendirerek konuşmasını sonlandırdı. Program sonunda katılımcıların soru ve görüşlerine yer verildi. Özellikle genç araştırmacılar tarafından, bu kapsamda düzenlenen eğitimlerin yol gösterici ve teşvik edici olduğu ifade edildi. AGT Başkanı Arş. Gör. Yeliz Karaçar ve Başkan Yardımcısı Arş. Gör. Büşra Nur Temür tarafından eğitim sürecindeki desteği, özverisi ve katkıları için Prof. Dr. Bektaş'a teşekkür edilerek gelecekteki etkinlik planları arasında Akrandan Öğrenme Atölyeleri kapsamında TÜBİTAK ARDEB 1002 proje yazma deneyimi olan ve projesi kabul edilen araştırma görevlileriyle bir deneyim paylaşımı atölyesi düzenleneceği bilgisi verildi.

Eklenme tarihi :3.03.2022 10:45:03
Son güncelleme : 30.11.2022 09:55:50