Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 'Toprak Ana' şenliği  

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde düzenlenen 'Toprak Ana' şenliğinde doğanın içinde müzik dinletisi, tuval boyama ve sergi etkinliği düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin akademisyenleri ile öğrencileri 'Toprak Ana' etkinliğinde buluştu. Etkinliğin Sanat Yönetmeni Öğr. Gör. Alev Türkan Özcan'ın koordinatörlüğünde fakültenin arka bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Semih Büyükkol, Doç. Bekir Kirişcan, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Muratpaşa Belediyesi Kreş Müdürü İsa Güzel, öğretim elemanları, öğrenciler ile çok sayıda misafir katıldı. Doğanın içinde müzik dinletisi, tuval boyama, workshop ve sergi ile renkli görüntülere sahne olan etkinlikte keyifli dakikalar yaşandı.

FESTİVAL ATMOSFERİNDE İKİ KUTLAMA
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, kökleri tarihte epey eskilere dayanan, doğudan-batıya tüm Türk Dünyası'nda da öteden beri kutlanan Hıdrellezi ve de bu gelenekle ilişkilendirilebilecek 'Anneler Günü'nü birlikte kutlamak üzere bir araya geldiklerini söyledi.  Dekan Paşaoğlu, ""Doğanın mucizevî doğurganlığını, kendini her baharda yenileyip-yeşertip, daha güçlü hayata tutunma çabasını, o her şeyden kıymetli toprağın, bizim toprağımızın tıpkı bir annenin evladına var gücüyle sahip çıkıp, sevme ve koruma içgüdüsüyle sarıp sarmalayışını simgeleyen bu iki kutlamayı bir tür festival atmosferinde birleştirmek ve sizlerle paylaşmak istedik."" diye konuştu.

'TOPRAK ANA' TEMASI VURGULANDI
'Toprak Ana' temasıyla gerçekleştirdikleri etkinliğe dair konuşan Sanat Yönetmeni Öğr. Gör. Alev Türkan Özcan, tohumun varlığını, yaşamasını, üremesini sağlayan ve keşfeden kadınların bereket ile ilişkili inançların ve bu eksende kültlerin oluşmasında etkin rol oynadığını söyledi. Toprak gibi kadın bedenin de kendi soyunu yarattığını ifade eden Özcan, bereketi getiren, doğuran 'Ana Tanrıça' simgesinin yüceltildiğini ve kadının, annelik statüsü ve annelikten kaynaklanan kutsallığını ve bereket ile ilişkisini koruduğunu ifade etti.

RENK CÜMBÜŞÜ YAŞANDI
Açılış konuşmalarının ardından Koro şefi Nazlı Ünlüsoy Aybaş ve Fakülte korosu müzik dinletisi ile başlayan etkinlik Hıdırellez geleneği olan dilek tutma seremonisinde misafirler ağaçlar üzerine renkli çaput bağladı. Fakülte bölümlerinin, baskı yapma, keçe örme, halı-kilim dokuma, seramik yapımı, heykel yapımı, ebru çalışması workshop etkinlikleri yapıldı. Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencileri de tuvale dönüştürülen elbiseler üzerine renklendirme, günün anısı olarak da kumaşların üzerine boyalı ellerle izler bıraktı.


 

 



 

Eklenme tarihi :16.05.2022 11:49:34
Son güncelleme : 29.11.2022 14:05:04