Gıda Bölümü öğrencilerine süt ürünleri konferansı

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu tarafından 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla probiyotikler ve kefir konulu konferans düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü tarafından 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla probiyotikler ve kefir konulu etkinlik düzenlendi. Çevrim içi düzenlenen konferansa Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğba Kök Taş katıldı.

İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN VAZGEÇİLMEZ

Yaklaşık üç saat süren etkinliğin konferansta Prof. Dr. Tuğba Kök Taş, probiyotiklerin insan sağlığı açısından vazgeçilmez olduğunu mutlaka süt ve süt ürünleriyle ve çeşitli gıdalar ile bu mucizevi canlıların alınması gerektiğini aktardı. Prof. Dr. Tuğba Kök Taş probiyotiklerin en önemli temsilcilerinden ve mutlaka tüketilmesi gereken bir gıda olarak Türk içeceği olan Kefir'in probiyotikler ile birlikte sağlık açısından yararları ve fonksiyonel bir gıda olarak tükettirilmesi gereken eşsiz bir lezzet olduğundan bahsetti. Kefir'in fonksiyonel bir gıda olarak yararlarından bahseden Prof. Dr. Tuğba Kök Taş geleneksel ve endüstriyel kefir üretim metodlarını anlatarak evde kefir yapımı ve kefir daneleri hakkında çok yararlı bilgiler verdi.

Seminer sonunda öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Tuğba Kök Taş etkinlik sonunda 1 Haziran Dünya Süt Günü'nde öğrencilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Manavgat MYO.JPG

 

Eklenme tarihi :2.06.2023 11:44:43
Son güncelleme : 2.06.2023 11:44:43