Geleneksel Türk Sanatları Çocuk Çalıştayı düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ve Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘Geleneksel Türk Sanatları Çocuk Çalıştayı’ geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü yürütücülüğünde Zeynep Mustafa Kemer Ortaokulu’nda düzenlenen “Geleneksel Türk Sanatları Çocuk Çalıştayına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Çocuklara geleneksel Türk sanatlarını tanıtmayı ve bu değerli kültürel mirası yaşatmayı hedefleyen etkinlikte çocuklar, geleneksel el sanatları, ebru, halı, kilim, tafting, resim, tezhip, minyatür ve hat sanatı gibi alanlarda uygulamalı eğitimler aldı. Çocukların yaratıcılıklarını geliştirmelerine ve kültürel kimliklerini güçlendirmelerine olanak tanıyan etkinlikte aileler de, çocuklarının sanatsal gelişimine tanıklık etme fırsatı buldu. 

TÜRK SANATLARI GELECEK NESİLLERE AKTARILIYOR

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, çalıştayın başarıyla tamamlandığını belirterek, amaçlarının Antalya’daki tüm okullara ulaşarak, çocuklara Türk kültürünü sanat yoluyla tanıtmak olduğunu söyledi. Geleneksel Türk sanatlarının gelecek nesillere aktarımının, yalnızca bir mirasın korunması değil, aynı zamanda kültürel kimliğin güçlendirilmesi açısından da büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Doç. Dr. Zaimoğlu, “Bu tür etkinlikler, çocukların geçmişle bağ kurmalarını sağlarken, yaratıcılıklarını da teşvik eder. Unutulmaya yüz tutmuş sanatların yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve kültürel değerlerin benimsenmesi için yapılan bu çalışmalar, toplumun kültürel zenginliğini artırmaktadır.” şeklinde konuştu.

İŞ BİRLİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR

Çalıştaya ev sahipliği yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Canbazoğlu’na, Okul Müdürü Süleyman Karaca’ya, katkılarından dolayı Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı’na ve Tuğba Ezgi Töre’ye teşekkür eden Zeynep Mustafa Kemer Ortaokulu Müdürlüğü, sanatı bir araç olarak kullanarak çocukların sosyal, duygusal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirterek öğrencilerine ve ailelerine teşekkür etti. Etkinlik sonunda çocukların oluşturduğu eserlerin sergilendi.

 

Eklenme tarihi :9.10.2024 09:52:16
Son güncelleme : 9.10.2024 09:53:04