Edebiyat Fakültesi’nde değerlendirme toplantısı düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları kapsamında Edebiyat Fakültesi’ni ziyaret etti.

Fakülteleri ziyaret ederek gerçekleştirilen Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları Edebiyat Fakültesi ziyaretiyle devam ediyor. Edebiyat Fakültesi Bumin Kağan Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen de katıldı. Rektör Özkan’ı Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurşen Adak, dekan yardımcıları Doç. Dr. Ebru Akdoğu Arca, Doç. Dr. Eray Yağanak karşıladı. Dekan Adak, fakülte ile ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ NİTELİKLİ EĞİTİM

Fen-Edebiyat Fakültesi olarak 1983 yılında eğitim ve öğretim faaliyetine başlayan fakültenin 2010’dan itibaren Edebiyat Fakültesi olarak yoluna devam ettiğini söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Edebiyat Fakültemiz bünyesinde bulunan 12 bölümü ile sosyal bilimler alanında kıymetli çalışmalarda bulunuyor. Üniversitelerimizin en önemli görevi en iyi eğitim ve öğretimi öğrencilerimizle buluşturmak. Bizler de fakültelerimizdeki eğitim öğretimin ve öğrencilerimize sunulan imkanların daha kullanışlı ve insan odaklı hale getirilebilir konularını fakültelerimizi ziyaret ederek istişarelerde bulanarak ortaya koymaya çalışıyoruz. Fakültemizde yapılan çalışmalara katkıda bulunan öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Birlikte yaşama kültürüyle daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle, yeni eğitim öğretim döneminin güzel geçmesini diliyorum.” dedi.

AKADEMİK BİRİM DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI

Akademik Birim Değerlendirme Toplantıları, Akdeniz Üniversitesi’nin “Araştırma Üniversitesi Olma” hedefi doğrultusunda, akademik birimlerin katkılarının ele alındığı, “YÖK Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı Kriterleri” çerçevesinde birimlerin mevcut durumu ve 2025 yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantılar olarak gerçekleştirilmektedir.

Bu toplantılarda, birimlerin yayın, proje, patent sayıları, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin yarattığı etkiler, program akreditasyonları, girişimcilik faaliyetleri gibi kriterler çerçevesinde fakülte dekanları tarafından “Birim İç Değerlendirme Sunumları” yapılmaktadır. Sunumlarda, mevcut duruma ek olarak 2025 hedefleri de paylaşılmaktadır.

Ayrıca, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Ölçütleri doğrultusunda liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarındaki çalışmalar da detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir.

 

Eklenme tarihi :1.10.2024 09:19:33
Son güncelleme : 1.10.2024 09:19:50