Çocuk Üniversitesi çocukları hayalleri ile buluşturuyor

Akdeniz Çocuk Üniversitesi’nde geleneksel ve modern çadır mimari konulu Mimari Tasarım Atölyesi gerçekleştirildi.

Akdeniz Çocuk Üniversitesi’nde farklı alanlarda atölyeler öğretim üyelerinin desteği ile devam ediyor. Yapılan son atölyede Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Çocuk Üniversitesi'ne konuk oldu. Atölyede Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Bakır geleneksel ve modern çadır mimari hakkında çocuklara bilgi verdi. Çocukların sorularını cevaplayarak merakını gideren Dr. Bakır daha sonra çocuklara çadır yapımı öğretti. Çocuklar atölyeden edindikleri bilgilerle projelerini çizdi. Kendi çadırlarının mimarı olan çocuklar ardından bahçede projelerini uyguladılar.

EN BÜYÜK HAYALİ MİMARLIK

Yapılan atölyelerin çocukların dünyasında bıraktığı etkiden bahseden Çocuk Üniversitesi Eğitim Koordinatörü Sevinç Turkut "Günün en özel anlarından biri ise hayali mimar olmak olan öğrencimizin İbrahim Hoca ile proje yapmasıydı. Bu onların ikinci buluşması. Ali merak düzeyi ve yaratıcı düşünmesiyle özel bir çocuk. En büyük hayali mimar olmak. O yüzden mimarlık bölümü hocalarıyla bir araya geldiğinde çok mutlu oluyor. Çocuk Üniversitesi'nin bu eşleşme fırsatlarını da yaratması bence çok kıymetli. Çocukların duygu hafızasında güzel izler bırakacak diye düşünüyorum. Mimarlık Bölümü Çocuk Üniversitesi'ne çok büyük katkı sağladı kurulduğundan beri. Hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Eklenme tarihi :20.05.2024 17:18:13
Son güncelleme : 20.05.2024 17:20:17