Antalya Uluslararası Bilim Forumu’nun ikincisi düzenleniyor

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ASPAG) yürütücülüğünde hazırlanan Antalya Uluslararası Bilim Forumu (ANISF) 6-8 Kasım 2024 tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi Kampüsünde gerçekleştirilecek.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ASPAG) yürütücülüğünde Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Almanya’nın Essen şehrinden faaliyetlerini sürdüren Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi ile birlikte Su Politikaları Derneği, Uluslararası Kültür Sanat Göç ve Uyum Derneği gibi birçok paydaşın yer aldığı Antalya Uluslararası Bilim Forumu, 2023 yılında ilk kez düzenlenmişti.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ELE ALINACAK

Antalya Uluslararası Bilim Forumu’nun (ANISF) bu yılki konusu “Yerelden Küresele İklim Değişikliği ve Göç”. Programda, son yıllarda yoğun bir şekilde hissedilen iklim değişikliği ve göç hareketlerine yönelik politikalar ve sonuçlarına karşı çözüm önerileri ele alınacak. Toplam 14 oturum, 4 panel ve 9 poster sunumuna katılacak araştırmacılar, uygulamadan gelen uzmanlar ve yerel yöneticiler güncel tartışmaları, yenilikçi yaklaşımları ve iyi uygulamaları değerlendirecekler. Uluslararası olduğu kadar farklı disiplinlerden bilim insanlarını da buluşturan ANISF 2024, iklim değişikliği ve göç konusunu sosyal bilimler, fen bilimleri, eğitim ve sağlık bilimleri alanlarını kapsayan geniş bir yelpazede yapılacak sunumlar eşliğinde tartışacak.

ULUSAL VE ULUSLARARASI KURUMLAR ÇALIŞMALARINI TANITACAK

Antalya Uluslararası Bilim Forumu’nda ulusal ve uluslararası düzeyde aktif kurumlar çalışmalarını da tanıtacak. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilci Yardımcısı Daniela Carmela Cicchella, “UNHCR İklim Eylemi için 2024-2030 Stratejik Planı” konusunu ele alırken, İngiltere’den Sivil Toplum Aktivisti Aziz Zeria “Yeni Göçler Uyum Sürecini Nasıl Etkiliyor?” sorusuna cevap arayacak. Programa ayrıca Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK Danışmanı Doç. Dr. Şiir Kılkış da birer sunumla katılıyor.

Forum’un ilk gününde gerçekleştirilecek panelin konusu “İklim Değişikliği ve Göç Hareketlerinin Dış ve Güvenlik Politikalarına Etkileri” olacak. Almanya Siyaset ve Bilim Kurumu araştırmacılarından Dr. Yaşar Aydın’ın (Berlin) oturum başkanlığını yapacağı panele Almanya Emekli Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Cem Şentürk (Essen-Duisburg Üniversitesi), Prof. Dr. Murat Erdoğan (Ankara Üniversitesi) ve Prof. Dr. Tarık Oğuzlu (İstanbul Aydın Üniversitesi) konuşmacı olarak katılacak.

ÇEŞİTLİ PROJELER TANITILACAK

Forum programında hem iklim değişikliği ve göç konusunda yürütülen veya hazırlık aşamasında olan projeler tanıtılacak hem de seçilen belediyelerin iklim değişikliği ile ilgili iyi uygulamaları tanıtılacak. Tanıtım panellerinden birinde de Akdeniz Üniversitesi’ndeki yeni bir oluşum tanıtılacak. Akdeniz Üniversitesi’nin farklı birimlerinden akademisyenlerin katıldığı “Disiplinler arası İklim Çalışma Grubu” da Antalya’da yeni projeler geliştirecek.

BELEDİYE BAŞKANLARININ KATILACAĞI OTURUM

Yaklaşık 60 bilim insanı ve uygulamadan gelen uzmanın sunum yapacağı Forum 2024, 8 Kasım Cuma günü saat 14.30 başlayan panelle son bulacak. Panelde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, Turizm Eski Bakanı ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Başkanı Abdülkadir Ateş ve Antalya Tarım AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Savaş Titiz “Yerel Çözümlerle Küresel Krizleri Aşmak Mümkün müdür?” sorusuna cevap arayacaklar.

Katılımın ücretsiz olduğu ve ilgi duyan tüm Antalyalıların davet edildiği Forum 2024 ile ilgili tüm bilgilere https://www.anisf.com//# sitesinden ulaşılabilecek.

Eklenme tarihi :30.10.2024 13:23:09
Son güncelleme : 30.10.2024 13:34:22