Antalya şehidini son yolculuğuna uğurladı

Pençe-Kilit Operasyonu'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler Akdeniz Üniversitesi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe Kilit Operasyonu'nda, Meluni Dağı bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada yaralanıp kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler için Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Üniversite Camii'nde tören düzenlendi. Törene Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Antalya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Gürbüz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Murat Sezgin, 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Erdal Köse, askeri, mülki erkan, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZRektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, şehidin babası Mesut, annesi Berrin ve kız kardeşi Merve Güler'e taziye dileklerini iletti. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Şehit Güler'in Türk bayrağına sarılı naaşı cenaze aracına taşındı. Törene katılan birçok kişi gözyaşlarına hakim olamazken, şehidin cenazesi tekbir ve ""Şehitler ölmez, vatan bölünmez"" sloganıyla tören alanından konvoy eşliğinde götürülerek Uncalı Kent Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğine defnedildi.

Eklenme tarihi :26.05.2022 12:35:31
Son güncelleme : 29.11.2022 13:51:17