Akdenizliler Paris 2024 Olimpiyatı'nda tarih yazdı

Akdeniz Üniversitesi mezun ve öğrencileri Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na damgasını vurdu. Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Ulaş Berkim Tümer’in yer aldığı Klasik Yay Erkek Milli Takımı, atıcılık dalında tarihindeki ilk bronz madalyayı kazandı. Rektör Özkan, “Öğrencilerimiz ve mezunlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda üstün performanslarıyla tarih yazan Akdeniz Üniversitesi mezun ve öğrencileri Akdeniz ailesini gururlandırdı. Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi Ulaş Berkim Tümer, Klasik Yay Erkek Milli Takımı ile Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanarak tarih yazdı. Ulaş, bireysel yarışlarda ise son 16 turuna yükselerek başarısını taçlandırdı. Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2006 mezunu Yusuf Göktuğ Ergin de Okçuluk Milli Takımı Teknik Direktörü olarak bu başarıya öncülük etti. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi'nde eğitim gören, 2023 Dünya Okçuluk Şampiyonu Mete Gazoz, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bireysel ve takım yarışlarında Türkiye’yi başarıyla temsil etti.

REKTÖR ÖZKAN’DAN AKDENİZ’İN GURURLARINA TEBRİK

Olimpiyat yarışlarını yakından takip eden Rektör Özkan, bu tarihi sevinci sosyal medyada şu sözlerle paylaştı; “Bu gurur karesinde üç Akdenizli var! Okçulukta Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında tarih yazıyoruz! Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencimiz Ulaş Berkim Tümer'in yer aldığı Klasik Yay Erkek Milli Takımımız, olimpiyat tarihindeki ilk bronz madalyamızı kazandı. Ayrıca, Okçuluk Milli Takımı Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin de üniversitemizin 2006 mezunu. Okçuluğumuzun altın çocuğu Mete Gazoz da yine yolu Akdeniz Üniversitesi'nden geçenlerden. Öğrencilerimiz ve mezunlarımızla gurur duyuyoruz! Tarih yazmaya devam edin.”

Eklenme tarihi :5.08.2024 16:14:30
Son güncelleme : 5.08.2024 16:15:15