Akdeniz'de Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından 1. Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi gerçekleştirildi.
ABD, İngiltere, Rusya, Hindistan ve Endonezya olmak üzere çeşitli ülkelerden katılımcıların yer aldığı 1. Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi 4-5 Aralık 2021 tarihlerinde hibrit olarak düzenlendi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan'ın açılış konuşmasıyla başlayan kongrenin açılış oturumunda ABD, İngiltere, Rusya, Hindistan ve Endonezya'dan katılan altı davetli konuşmacı sunumlarını gerçekleştirdi.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE İNOVASYON KONUŞULDU
Dünyaca tanınan seçkin davetli konuşmacılar oturumunda CT Üniversitesi'nden Prof. Dr. Rashmi Gujrati, The State University of New Jersey öğretim üyesi Prof. Dr. Robin G. Brumfield, Universitas Al Asyariah Mandar öğretim üyesi Dr. Mutmainah Ural Federal University öğretim üyesi Prof.Dr. Galina V. Astratova, University of Suffolk öğretim üyesi Dr Dababrata Chowdhury, Tamil Nadu Agricultural University öğretim üyesi Surendran Arumugam, bilimsel araştırma ve inovasyonun günlük hayatın önemli yönlerini kapsayan konular üzerinde çok yararlı değerlendirmelerde bulundu.
KÜRESEL VE YEREL ÖLÇEKTE DEĞERLENDİRMELER
Kongrede dünyanın farklı yerlerinden uzmanlar bilimsel araştırma ve inovasyon arasındaki bağlantı ile karşılıklı bağımlılık konusundaki görüşlerini paylaştı. Ayrıca kongrede bilimsel araştırma ve yenilik temaları altında, küreselden yerele sorunların sosyo-ekonomik etkisine ilişkin anlayışı artırmaya yardımcı olabilecek geniş ve yararlı bilgiler tartışıldı. Kongrenin teknik oturumlarında ise 6 oturumda eşzamanlı olarak 43'ü yabancı ülkeden, 40'ı ise Türkiye'den olmak üzere toplam 83 araştırmacı tarafından hazırlanan bilimsel çalışmaların bildirileri sunuldu. Kongre katılımcıların tartışma ve değerlendirme bölümleri ile son buldu.



Eklenme tarihi :5.12.2021 15:22:37
Son güncelleme : 30.11.2022 15:56:19