Akdeniz Üniversitesi’nde “Acil Durum Danışmanlığı” eğitimi düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi’nde “Acil Durum Danışmanlığı: Psikolojik İlk Yardım Çantası” eğitimi düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (Akdeniz PDRUAM) tarafından Eğitim Fakültesi desteği ve Dünya Pozitif Psikoterapi Derneği (WAPP) iş birliği ile “Acil Durum Danışmanlığı” eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim PDRUAM davetiyle WAPP eğitmeni ve Avrupa Psikoterapi Derneği onaylı psikoterapist Uzman Polina Efremova tarafından verildi. Olbia Salonunda gerçekleştirilen eğitime Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Demirkaya, Eğitime Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ABD Başkanı Doç. Dr. Arzu Taşdelen Karçkay, Psikiyatri Hemşireliği ABD öğretim üyesi ve Hemşirelik Fakültesi Psiko-Sosyal Danışmanlık Komisyonu Başkanı Doç. Dr. İlkay Keser, Antalya ilinde okullarda çalışan PDR uzmanları ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji ve Psikiyatri Hemşireliği son sınıf ve lisansüstü öğrencileri katıldı.

UYGULAMALI GÖSTERİLDİ

İngilizce dilinde verilen eğitimin İngilizceden Türkçeye çevirisi PDRUAM Müdürü Doç. Dr. Tuğba Sarı tarafından yapıldı. Uygulamalı ve interaktif bir şekilde gerçekleştirilen eğitimin teorik bölümünde mağdur ve mağdur yakınları iletişim yönleri, Travma Sonrası Stres Bozukluğu riskini azaltmak için travma öncesi, sırası ve sonrasındaki olaylar dizisinin nasıl eski hale getirilebileceği, yaşam krizinin dört küre “beden, aktivite, ilişkiler ve anlam modeli” ile değerlendirilmesi ile ilgili bilgiler aktarıldı. Eğitimin uygulamalı bölümünde ise insanlara nöro-fizyolojik düzenleme “nefes alma teknikleri, nöro-kas gevşemesi, topraklama, sallama” nasıl öğretileceği uygulamalı bir şekilde gösterildi. Tüm katılımcıların grup olarak gerçekleştirdiği uygulamalı eğitime öğrenci ve saha çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Eğitim sonrasında katılım gösteren 61 kişiye Akdeniz Üniversitesi PDRUAM ve WAPP onaylı katılım belgesi verildi.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

PDRUAM Müdürü Doç. Dr. Tuğba Sarı, Kahramanmaraş merkezli büyük depremin etkilerinin ve yas sürecinin devam ettiğini, ruh sağlığı hizmetleri sunan profesyoneller olarak psikolojik ilk yardım setini genişletmek için eğitimin organize edildiğini söyledi. Eğitim sonunda Doç. Dr Tuğba Sarı WAPP ile işbirliğinin devam edeceğini, 04 Nisan’da “Afet Sonrasında Kendimize Psikolojik Yardım” seminerinin, 13 Mayıs’ta da “Beden Psikoterapileri Teknikleriyle İyileşme” eğitiminin düzenleneceğini bildirdi.

WhatsApp Image 2023-04-03 at 09.45.44.jpeg

WhatsApp Image 2023-04-03 at 09.47.11.jpegWhatsApp Image 2023-04-03 at 09.49.45.jpeg

Eklenme tarihi :4.04.2023 17:13:05
Son güncelleme : 6.04.2023 14:59:39