Akdeniz Üniversitesi’nde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen 9. Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı (UBMK 2024), büyük bir katılım ve ilgiyle gerçekleşti. Konferansa, yapay zekâ ve bilgisayar mühendisliği alanında uzman konuşmacılar katılarak, katılımcılara güncel teknolojiler ve yenilikler hakkında değerli bilgiler sundu.
GÜNCEL EĞİTİM PROBLEMLERİ VE YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER TARTIŞILDI
Bu yılki konferansın teması, hızla gelişen teknolojilere uyum sağlamak ve disiplinler arası iş birliğini geliştirmek olarak belirlendi. Konferans boyunca, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi alanlardan gelen akademisyenler ve sektör temsilcileri, güncel eğitim problemleri ve yenilikçi çözümler üzerine yoğun bir tartışma ortamı sağladı.
BİLGİSAYAR BİLİMLERİNİN VE MÜHENDİSLİĞİNİN ÖNEMİNİ VURGULADI
Konferansın açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker konferansın önemine değinerek, bilgisayar bilimlerinin ve mühendisliğinin günümüz dünyasında her alanda belirleyici bir rol oynadığını vurguladı. Bu tür etkinliklerin bilimsel gelişmeleri desteklediğini ve disiplinler arası iş birliğini teşvik ettiğini ifade eden Toker, Akdeniz Üniversitesi’nin bu tür uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu belirtti. Toker katılımcılara başarılar dileyerek, bilimsel tartışmaların ve yeni iş birliklerinin doğmasına katkı sağlayacak bu tür platformların önemini yineledi.
PROF. DR. ÜMİT DENİZ ULUŞAR’DAN ANLAMLI AÇILIŞ KONUŞMASI
Konferansın açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Deniz Uluşar, " TUSAŞ’a yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden şehitleri rahmetle anarak, yaralılara acil şifalar dilediği konuşmasında konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, başta Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan olmak üzere, konferansın yürütme ve düzenleme kurullarına, üniversitenin çalışanlarına ve öğrencilere katkılarından dolayı minnettarlığını dile getirdi.
Bölümün gelişimi hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Uluşar, Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün 2011 yılında kurulduğunu, o zamandan bu yana büyüyerek 9 öğretim üyesi, 9 araştırma görevlisi, 1 idari personel ve 600 öğrenciye ulaştığını belirtti. Ayrıca, MÜDEK akreditasyonu alarak bölümün kurumsallaşma sürecinde sağlam adımlarla ilerlediğini vurguladı.
YAPAY ZEKÂ VE VERİ MÜHENDİSLİĞİ ALANINDAKİ YENİLİKLER
Prof. Dr. Uluşar, Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü olarak bu yıl ayrıca Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği lisans programını açtıklarını duyurarak, bu alanda da yeni fırsatlar sunduklarını belirtti. Öğrencilerle sektördeki firmalar arasındaki iş birliğini desteklemek için başlattıkları "Kampüste Staj" programına da dikkat çeken Uluşar, TUSAŞ ve Sunexpress gibi büyük firmalarla yapılan iş birlikleri sayesinde, öğrencilerin kısmi zamanlı çalışma fırsatları bulduğunu ifade etti.
Katılımcılar, konferans boyunca sunumlar ve derinlemesine tartışmalarla dolu verimli bir deneyim yaşadılar. Bilgi paylaşımı ve iş birliğinin teşvik edildiği uluslararası platform Akdeniz Üniversitesi için önemli bir adım oldu.
Son güncelleme : 9.11.2024 16:37:19