Akdeniz Üniversitesi’nde Tez Koop İş Sendikası ile toplu sözleşme imzalandı

Akdeniz Üniversitesi ile Tez Koop İş Sendikası arasında yaklaşık 700 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Salonu’nda gerçekleştirilen imza törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Tez Koop İş Sendikası Antalya Temsilcisi Özgür Tingir, Şube İdari Sekreteri Aykut Akın ve Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Evren İmre katıldı.

ALIN TERİ DÖKEN TÜM İŞÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Akdeniz Üniversitesi’nin çalışanlarının hak ve menfaatlerini koruduğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Karşılıklı anlayış ve fedakarlıklarla bu süreci mutlu bir şekilde sonlandırdık. Bu sözleşme ile yaklaşık 700 çalışanımızın 1 Ocak 2023 ve 31 Aralık 2024 tarihlerini kapsayan dönem için alacağı ücreti, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokollerinde esaslar dikkate alınarak belirlemiş olduk. Maaş iyileştirmesi ve diğer sosyal haklardaki artışlar, işçilerimizin ekonomik ve sosyal refahlarının gelişmesine katkı sağlayacaktır. Üniversitemiz için alın teri döken tüm işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

MUTLU BİR KAMPÜSÜN ANCAK MUTLU ÇALIŞANLARLA MÜMKÜN

Akdeniz Üniversitesi’nin sadece akademik başarılarla değil, aynı zamanda kurum içinde bir aile ortamı oluşturmasıyla da öne çıkan bir üniversite olduğunu sözlerine ekleyen Rektör Özkan, “Her zaman söylediğim başarı bir ekip işidir. Üniversitemizde yapılan her işte işçilerimizin, idari personellerimizin büyük katkısı bulunmaktadır. Çünkü onlar pek çok işin ardındaki sessiz güçlerdir. Onların yaptıkları işi severek, fedakârca yapması yapılan işe de yansıyor. Kampüsümüz Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’na göre kampüs yaşamanın doyuruculuğu başlığında 7. sırada yer alıyor. Bu başarının temel taşlarından birinin de şüphesiz işçilerimiz olduğuna inanıyorum. Çünkü mutlu bir kampüsün ancak mutlu çalışanlarla mümkün olduğunu biliyorum. Bu sebeple onların daha da huzur ve motivasyonla çalışması amacına katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu. Rektör Özkan, Süreçte emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tekrar hem üniversitemize hem de işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

SENDİKADAN ÖZEL TEŞEKKÜR

Tez Koop İş Sendikası Genel Sekreteri Hakan Bozkurt da Rektör Özkan’ı makamında ziyaret ederek işçinin yanında yer alınan süreçten ötürü teşekkürlerini iletti. Tez Koop İş Sendikası Antalya Temsilcisi Özgür Tingir ise her zaman çözümün masada olduğuna inandıklarını belirterek karşılıklı görüşmeler sonucunda anlaştıkları için mutlu olduklarını ve görüşmelerde emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirtti.

IMG_9755_1565x1200.JPG

IMG_9761_1600x1067.JPG

IMG_9791_1600x1067.JPG

IMG_9792_1600x1067.JPG

IMG_9796_1600x1067.JPG

IMG_9810_1600x1067.JPG

Eklenme tarihi :3.08.2023 14:48:29
Son güncelleme : 3.08.2023 14:48:51