Akdeniz Üniversitesi’nde "Siber Vatan" eğitimi

Akdeniz Üniversitesi’nde "Siber Vatan" programı çerçevesinde, siber güvenlik alanında donanımlı gençlerin yetiştirilmesi amacıyla 40 üniversite öğrencisine eğitim verildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, bir hafta süren eğitimlerin son gününde gençleri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, “Her geçen gün değeri artan ve daha iyi anlaşılan siber dünya ile ilgili eğitim alan ve bu alanda çalışmak için gayret gösteren siz gençleri kutluyorum. En önemli yatırım kişisin kendine yaptığı yatırımdır. Kendinizi geliştirmek için yaptığınız bu çalışmaların karşılığını ileriki yaşamlarınızda fazlasıyla göreceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Gerek ülkemizde gerekse uluslararası alanda günümüzde ve geleceğin dünyasında önem arz eden bir alanda çalışıyorsunuz. Yazılım ve kodlama geleceğin dili diyebiliriz. Siber güvenlik ise kurum ve kuruluşların hatta ülkelerin her geçen gün önemini daha iyi kavradığı bir konu. Bu eğitime katılarak kendinize çok iyi bir yatırım yapmışsınız. Umarım gelecekte bu ülke için çok güzel işlere imza atarsınız.” diye konuştu.

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise, “Bildiğim kadarıyla sizin gibi eğitim alan arkadaşlara “Beyaz Şapkalı Hackerler” deniliyor. Kötü niyetli yazılımlara ve yazılımcılara karşı yazılımlar gerçekleştirmeyi hedefliyorsunuz. Günümüz dünyasında siber alanda büyük savaşlar, saldırılar yaşanıyor. Bunları her gün medyadan öğreniyoruz. Tabi bir de bizim bilmediklerimiz var. Konu tahmin edilenden çok daha önemli. Sizler bu alanda iyiliği temsil ediyorsunuz. Unutmayın sonunda her zaman iyiler kazanır. Yeter ki çok çalışın. Zamanın ötesinde yaşamaya gayret edin ve her zaman bir adım önde olun. Hepiniz pırıl pırıl gençlersiniz. Gelecekte siber alanda çok büyük başarılar kazanacağınıza eminim.” şeklinde konuştu.

BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, programın hedefinin Türkiye'nin siber güvenlik alanındaki insan kaynağı ihtiyacını gidermeye çalışmak olduğunu belirterek, “Buradan başarıyla mezun olan öğrenciler özel şirketlerin siber savunmalarına yönelik de çalışma yapabilecekler. Program 3 yıldır devam ediyor. Eğitim veren kitle de daha önce aynı süreçten geçen öğrenciler. Burada çok güzel bir akran etkileşimi var. Bu programla ülkemize katma değerli yazılımlar üretebilecek gençler yetiştirmek de istiyoruz." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Savunma Sanayii Başkanlığı işbirliğinde, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından hayata geçirilen program kapsamında, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Bilim üniversitesi’nden 40 öğrenciye eğitim verildi.

Siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilerek genç istihdamının artırılması amacıyla gerçekleştirilen programda öğrenciler, siber güvenlik uzmanlığına hazırlık, siber güvenlik uzmanı, sızma testi, adli analiz, tersine mühendislik, kötü amaçlı yazılım analizi, web güvenliği, bilişim hukuku, saldırı tespit ve kayıt yönetimi gibi teorik ve uygulamalı eğitimler aldı.

Eklenme tarihi :13.12.2023 14:43:22
Son güncelleme : 13.12.2023 14:43:46