Akdeniz Üniversitesi'nin bilim kadınları konuştu

Akdeniz Üniversitesi Fen ve Mühendislik Topluluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Mükemmellikte Ayrıntı, Bilimde Kadın' programı düzenlendi. Programda farklı disiplinlerdeki bilim kadınları alanlarından kadına bakışı yansıttı.
Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Aksu' nun danışmanlığında ve Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Atkesen'in başkanlığında kurulan Fen ve Mühendislik Topluluğu 'Mükemmellikte Ayrıntı, Bilimde Kadın' adlı 8 Mart Kadınlar Günü etkinliğinin ilkini düzenleyerek farklı bölümlerden akademisyenleri ve öğrencileri bir araya getirdi. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Gülsüm Aktağ, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte Akdeniz Üniversitesi'nin farklı disiplinlerindeki bilim kadınları, kendi alanlarında kadının konumu üzerine sunum gerçekleştirdi.

ÖĞRETİM ELEMANLARINDAN MÜZİK ZİYAFETİ
Antalya Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarının dinletisi ile başlayan etkinlikte kemanda Öğr. Gör. Gülcihan Babayeva, Öğr. Gör. Dilara Kurtaran, viyolada Öğr. Gör. Oya Uçarcı, viyolonsel kemanda ise Prof. Dr. Eren Güllü dinleyenlere eşsiz bir müzik ziyafeti sundu. Etkinliğin ikinci oturumunda ise flütte Doç. Dr. Ceren Hepyücel, gitarda Doç. Dr. Atahan Kaya birbirinden güzel eserlerle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

FARKLI DİSİPLİNLERDE KADIN
Etkinliğin ilk oturumunda Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Altınay Perendeci 'Kadının Akademideki Durumu; Rakamlar Doğruyu Söyler' başlıklı konuşma, Fen Fakültesi Kimya Bölümü Prof. Dr. Sibel Tunç 'Bilimde Kadın' başlıklı konuşma, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nuray Atsan ise 'İş Dünyasında Kadın' başlıklı konuşma yaptı. İkinci oturumda ise Antalya Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler 'Sanatta Kadın' başlıklı konuşmasıyla, Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gül Işın 'Antik Çağda Kadın' Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Esra Aydemir 'Kadın' başlıklı konuşmasıyla kadın konusuna farklı pencerelerden bakışı açılarını sundu.

Topluluk Üyeleri Büşra Atkesen, Betül Taşkıran,  Betül Ünal, Memduha Nur Ay, Sudenur Ekici, Berra Budak, Melisa Keklik Ebru Topal, Bünyamin Burulday, Şuara Ulu, Kardelen Turan, Sabriye Beşbaş, Melisa Karaca, İrem Gül Alp, Furkan Ege tarafından organize edilen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Eklenme tarihi :15.03.2022 10:08:27
Son güncelleme : 30.11.2022 09:38:56