Akdeniz Üniversitesi'nde 'Gazinin İzinde 29 Yıl Sergisi'

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Doç. Dr. Mehmet Sağ Küratörlüğünde Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi 1993 Yılı Mezunlarının katılımıyla ""Gazinin İzinde 29 Yıl"" Plastik Sanatlar Sergisi Olbia Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. Sergi açılışına katılan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1936 yılında Cumhuriyet gazetesine verdiği bir demeçte geçen 'Güzel sanatlarda başarı, bütün inkılapların başarılı olduğunun en kesin delilidir. Bunda başarılı olmayan milletlere ne yazıktır. Onlar bütün başarılarına rağmen medeniyet alanında, yüksek insanlık sıfatıyla tanımaktan daima yoksun kalacaklardır.' sözlerini hatırlatarak 'Bugün bu anlamlı sergi açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.' ifadelerini kullandı. Sergi Küratörü Doç. Dr. Mehmet Sağ da her yıl farklı bir üniversitede gerçekleştirilen etkinliğe bu yıl Akdeniz Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek Gazi'nin izinde yürümeye devam edeceklerini belirtti.

Eklenme tarihi :16.05.2022 11:53:50
Son güncelleme : 29.11.2022 14:04:32