Akdeniz Üniversitesi'nde Çanakkale Konferansı

Akdeniz Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü münasebeti ile bir konferans düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından '18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107'nci Yıl Dönümü' konulu konferans düzenlendi. Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferans öncesi açılış konuşması gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Leyla Derviş, Milli Mücadele'nin iyi anlaşılabilmesi için öncelikle Çanakkale Zaferi'nin çok iyi anlaşılması gerektiğini belirterek, 'Çanakkale'yi anlamak Milli Mücadele'yi anlamak, Milli Mücadele'yi anlamak ise yarınları anlamaktır.' diye konuştu.ÇANAKKALE MİLLİ MÜCADELE AÇISINDAN BİR MİLATKonferansa konuşmacı olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi Tarih Bölümü Öğr. Üyesi ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Altıntaş katıldı. Prof. Dr. Altuntaş, Atatürk'ün Çanakkale ve Milli Mücadele açısından önemini vurgularken 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale'de gösterdiği büyük başarıları gösteremeseydi belki de Milli Mücadele'yi organize etmesi daha zor olabilirdi. Bu açıdan değerlendirildiğinde Mustafa Kemal Paşa Çanakkale için bir kahraman, Çanakkale de Milli Mücadele açısından büyük bir milat olmuştur.' ifadelerini kullandı.

Eklenme tarihi :18.03.2022 14:06:57
Son güncelleme : 30.11.2022 09:26:39