Akdeniz Üniversitesi'nde bağımlılıkla mücadele semineri

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ev sahipliğinde Yeşilay Antalya Şubesi ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin desteğiyle Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı Semineri düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile Yeşilay Antalya Şubesi ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi Uzman Dr. Psikiyatrist Ali Özgen ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi Sosyal Hizmetler Uzmanı Murat Can Bükülmez konuşmacı olarak katıldı.

ÖNLEYİCİ VE REHABİLİTE EDİCİ ÇALIŞMALAR
Yeşilay'ın çalışmaları hakkında bilgiler veren Yeşilay Antalya Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Remzi Akgül, 'Toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için Yeşilay olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Bağımlılıklarla mücadele ederek, önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı çalışmaları yürütüyoruz. Akdeniz Üniversitesine de çalışmalarımıza verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.' diye konuştu. Yeşilay Danışmanlık Merkezi Sosyal Hizmetler Uzmanı Murat Can Bükülmez de alkol ve uyuşturucu bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal ve rehabilitasyon hizmeti verdiklerini belirterek 'Danışma ve destek için 115 numaralı telefonumuzdan ihtiyacı olan herkes bizlere ulaşabilir.' dedi. Bağımlılık çeşitlerinden bahseden Uzman Dr. Psikiyatrist Ali Özgen ise fiziksel ve psikolojik bağımlılık çeşitlerinden bahsederek, aile bağlarının güçlü olmasının özellikle çocuklar ve gençlerin madde bağımlılığının önündeki en büyük engel olduğunu dile getirdi.

Eklenme tarihi :9.12.2021 14:02:50
Son güncelleme : 30.11.2022 15:44:26