Akdeniz Üniversitesi'nde anlamlı Anneler Günü etkinliği

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Çocuk Hematoloji Onkoloji servisinde tedavi gören çocukların annelerine çiçek hediye ederek Anneler Günü'nü kutladı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji servisi, Anneler Günü öncesi anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Serviste görev yapan hemşireler, yüzlerindeki maskelere makyaj yaparak, palyaço ve aslan kostümleri giyerek tedavi gören çocuklara ve bu zorlu süreçte onların en büyük destekçisi olan annelerine motivasyon sağladı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da, canlı çiçeğin önlemler nedeniyle alınmadığı  serviste annelere kutular içinde yapay çiçek, çocuklara ise hediye dağıttı.

Serviste tedavi gören 50'nin üzerinde çocuk müzik eşliğinde hediye dağıtımı ile moral buldu. Rektör Özkan'a Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Başhekim yardımcıları Prof. Dr. Özge Turhan, Prof. Dr. Nasuh Utku Doğan, Doç. Dr. Aslı Bostancı Toptaş, Doç. Dr. Veli Vural, Dr. Öğr. Üyesi Ali Ünal, Çocuk Hematoloji Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alphan Küpesiz ve servis çalışanları eşlik etti.

MORALİN ÖNEMİ BÜYÜK

Hastaları tek tek ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten ve hastalar hakkında detaylı bilgiler alan Rektör Özkan, 'Tedavi sadece ilaç tedavisi değil psikolojik tedavide çok önemli. Dolayısıyla moral ve motivasyon tedavinin önemli parçaları. Bu zorlu süreçte çocuklarımızın en büyük destekçisi annelerimiz. Biz bugün hem onların gönlünü almak için, hem de çocuklarımızın yüzünde bir tebessüm oluşturmak için buradaydık. Doktorlarımız ve hemşirelerimiz de tedavi sürecini bilimin son imkanlarıyla sürdürürken, şefkat göstererek ve çocuklarla yakından ilgilenerek psikolojik destek de sağlıyor. Bu bağlamda tüm sağlık çalışanlarımıza özverili çalışmaları için tekrar teşekkür ediyorum. Şifa bekleyen tüm çocuklarımızın sağlığına kavuşma dileklerimle tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum.' diye konuştu.

Eklenme tarihi :10.05.2021 12:09:49
Son güncelleme : 11.10.2023 09:11:27