Akdeniz Üniversitesi uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor

Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından onaylanan Akdeniz Üniversitesi Uluslararasılaşma Politikası kapsamında Satbayev Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalandı.
YÖKAK Çalışma Grupları tarafından üzerinde mutabakat sağlanan Akdeniz Üniversitesi Uluslararasılaşma Politikası, Akdeniz Üniversitesi Senatosu'nun 24 Mart 2022 tarih ve 20 sayılı Kararı ile kabul edildi. Uluslararasılaşma Politikası kapsamında; Üniversitenin uluslararasılaşma kapasitesinin artırılması hedefi doğrultusunda, 2022 yılı QS Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 501-510 aralığında yer alan Satbayev Üniversitesi Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından onaylanan Akdeniz Üniversitesi Uluslararasılaşma Politikasının 2022-2026 dönemini kapsayan Akdeniz Üniversitesi Stratejik Planında tanımlanan amaç, hedef ve göstergeler ile uyumlu olarak hazırlandığını söyledi. Uluslararasılaşma için yurtdışındaki yükseköğretim kurumları ile iş birliği yapılmasının önemine değinen Prof. Dr. Sibel Mehter Aykın, 'Uluslararasılaşma Politikası kapsamında THE, QS, ARWU gibi endekslerde ilk 1.000 içerisine girmiş yükseköğretim kurumları ile iş birliği protokolü Satbayev Üniversitesi ile yapmış olduğumuz protokol Üniversitemizi hedeflerine bir adım daha yaklaştırdı. Bundan sonraki süreçte, taraflar arasında öğrenci, öğretim üyesi, personel hareketliliğinin hız kazanmasını ve akademik iş birliğinin daha da gelişmesini bekliyoruz. Bu vesileyle, tüm süreçleri bizzat takip eden Uluslararası İşbirlikleri ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Ayça Altay'a sürece katkıları dolayısıyla teşekkür ederim.' dedi.
)

Eklenme tarihi :5.05.2022 13:42:17