Akdeniz Üniversitesi, Türkiye'nin En Fazla Bağış Kazandıran Devlet Üniversitesi Oldu

Akdeniz Üniversitesi 2024 YÖK İzleme ve Değerlendirme Raporu'nda 14 alanda ilk 20'de yer alırken, şehir ile kurduğu güçlü bağlar sayesinde Türkiye'nin en yüksek bağış oranına sahip devlet üniversitesi oldu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2024" yayımlandı. Türkiye'deki 201 üniversiteye ait analizlerin yer aldığı raporda üniversiteler ‘eğitim ve öğretim’, ‘araştırma-geliştirme’, ‘proje ve yayın’, ‘uluslararasılaşma’, ‘sürdürülebilirlik’ ile ‘topluma hizmet ve sosyal sorumluluk’ kategorilerinde değerlendirildi. Akdeniz Üniversitesi, 2024 YÖK İzleme ve Değerlendirme Raporu'nda 14 alanda ilk 20'de yer alma başarısını gösterdi.

ŞEHİRLE GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİMİZ SAYESİNDE

Rapora göre Akdeniz Üniversitesi, üniversiteye kazandırılan 199 milyon TL bağış ile bağış miktarının en yüksek olduğu devlet üniversitesi oldu. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, yaptığı açıklamada üniversitenin bu kazanımı elde etmesinin şehrin kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve Antalya halkı ile olan güçlü iletişim ve iş birliğinin bir sonucu olduğunu söyledi. Akdeniz Üniversitesi’nin Antalya şehriyle iç içe büyüyen bir kurum olduğunu vurgulayan Rektör Özkan, “Şehrimizle bütünleşmiş bir üniversite olarak, hem yerel halkın hem de iş dünyasının büyük desteğini alıyoruz. Manavgat ilçemizde fakülte binamızı hayırsever desteği ile tamamladık. Yine Kemer’e kazandırdığımız yeni fakülte ve yurt binası inşaatı devam ediyor. Üniversite hastanemize Büyükşehir Belediyemizin iş birliği ile hastane otoparkını kazandırdık. Hasta yakınları için Nurten-Turan Kilit Konukevimizi hizmete açtık, devlet üniversiteleri içinde en kapsamlı Meme Sağlığı ve Hastalıkları Merkezini hayırsever Şükrü Ceylan ve ailesinin desteği ile kurduk. Şehrimizin hayırseverlerine bu vesileyle tekrar teşekkür ediyorum. Üniversitemize yapılan bu bağışlar, yatırımlar şehrimize ve bölgemize daha fazla eğitime katkı, bilimsel araştırma, toplumsal fayda olarak geri dönüyor.” diye konuştu.

ULUSLARARASILAŞMA VE SOSYAL SORUMLULUK ALANINDA GÜÇLÜ

Raporda aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi, ‘Uluslararası değişim programlarına katılan öğretim elemanı sayısının en yüksek olduğu üniversiteler’ arasında 2. sırada, ‘Kulüplere kayıtlı öğrenci sayısının en yüksek olduğu üniversiteler’ arasında 2. sırada, ‘Uluslararası değişim programları kapsamında gelen öğretim elemanı sayısının en yüksek olduğu üniversiteler’ arasında 3. sırada, ‘Kurumun kendi yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi sayısının en yüksek olduğu üniversiteler’ arasında 5. sırada ‘Öğretim elemanlarının aldığı ödül sayısının en yüksek olduğu üniversiteler’ arasında da 8. sırada yer almayı başardı.

14 ALANDA İLK 20'DE

Ayrıca ulusal seviyede endüstri ile ortak yürütülen proje sayısının en yüksek olduğu, THE dünya sıralamasında en başarılı olan, ALES’te ilk %5’lik dilime giren program sayısının en yüksek olduğu,  doktora mezunu olan öğrenci sayısının en yüksek olduğu, KPSS’de ilk %5’lik dilime giren program sayısının en yüksek olduğu, öğrencilerin yaptığı sosyal sorumluluk projeleri sayısının en yüksek olduğu, öğrencilerin yaptığı endüstriyel/sektörel proje sayısının en yüksek olduğu ve uluslararası değişim programları kapsamında gelen öğrenci sayısının en yüksek olduğu üniversiteler arasında ilk yirmide yer aldı.

Eklenme tarihi :11.10.2024 17:50:52
Son güncelleme : 11.10.2024 17:51:26