Akdeniz Üniversitesi'nde mimarlık eğitiminin başlamasının 10'uncu yıl dönümünde Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile iş birliği protokolü imzalandı. Genç Mimarlar Buluşması, bienal ve kongre gibi ortak etkinliklere imza atılacak.
Akdeniz Üniversitesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi arasında bilimsel, eğitsel ve yönetsel çalışmalar yapmak için protokol imzalandı. Protokolü Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Salonunda Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Hasan Çerçiler imzaladı. İmza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Reha Kavas, Genel Sekreter Ali Evren İmre ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi yönetim kurulu üyeleri katıldı.
MİMARLIK EĞİTİMİNİN 10'UNCU YILI
Protokol töreninde konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 'Üniversitemizde mimarlık eğitiminin başlamasının 10'uncu yılını doldurduğumuz bir dönemde, şehrimizin önemli sivil toplum kuruluşlarından Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile bu iş birliği protokolünü imzalamanın mutluluğunu yaşıyorum. Mimarlık Fakültemiz bu noktada gerek bilimsel çalışmalarda, bilimsel etkinliklerde gerekse şehir ile bütünleşme konusundaki faaliyetlerde oldukça aktif bir fakültemiz. Bugün bu faaliyetlere bir yenisini daha ekliyoruz. Bu iş birliği kapsamında planlanan Antalya Mimarlık Bienali, Genç Mimarlar Buluşması, seminer, sempozyum, çalıştay, kongre gibi bilimsel faaliyetler hem şehrimize hem de bilim dünyasına katkılar sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca bu iş birliğinin öğrencilerimiz için de bir sektör tecrübesi deneyim elde etmesi açısından da kazanım olacağını düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.
BU MİRASI GELECEĞE TAŞIMAK ORTAK SORUMLULUĞUMUZ
Üniversitelerin eğitim ve bilimsel araştırmanın yanı sıra bulundukları şehre değer katması, sorunlarına çözüm önerileri sunması gerektiğini söyleyen Rektör Özkan, 'Antalya şüphesiz dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesidir ve birçok medeniyetin izlerini taşıyan ve gelecek kuşaklara bırakacağımız değerli bir tarihsel mirası var. Bu mirasın geleceğe taşınması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bunun yanında kent kimliğinin oluşmasında kentlerdeki ulaşım, altyapı, kentsel yenileme konularında yerel yönetimlerin öncü rolünün yanında o şehirdeki kamu kurumları, sivil toplum, üniversiteler olmak üzere tüm paydaşlara önemli görevler düşmektedir. Bunların başında da hiç şüphesiz Mimarlar Odası geliyor. Ancak kentin önemli aktörlerinden olan Akdeniz Üniversitesi olarak da bu konuda üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bu noktada bu iş birliği ile şehrimize özellikle kentleşme açısından katkı sağlayacak olmanın mutluğunu yaşıyoruz. Bu iş birliğinin hem taraflara hem de şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.' şeklinde konuştu.
MİMARLIK BİENALİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Akdeniz Üniversitesi ile iş birliği içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Hasan Çerçiler de Antalya Mimarlık Bienali için çalışmalara başladıklarını ve Antalya için önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Protokole göre, Akdeniz Üniversitesi ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi arasında üniversite – sektör arasında karşılıklı iş birliğini ve ortak anlayışı teşvik etmek ve kurumsal faaliyetlerde toplumsal katkıyı geliştirmek amacıyla, eğitsel, bilimsel ve mesleki alanlarda iş birliğinde bulunulacak. Taraflar, karşılıklı olarak ortak bilimsel faaliyetler, Antalya Mimarlık Bienali, Genç Mimarlar Buluşması, seminer, sempozyum, çalıştay, kongre, konferans vb. etkinlikler düzenleyecek. Protokolün süresi iki yıl olarak belirlendi.
Son güncelleme : 29.11.2022 16:37:07