Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde hasta yakınları için konukevi açıldı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören hastaların konaklama sorununu gidermek amacıyla hayırsever desteğiyle Nurten-Turan Kilit Konukevi Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesine şehir dışı ve yurt dışından tedavi için gelen hasta ve hasta yakınlarının konaklaması için hayırseverlerin destekleriyle hayata geçirilen Nurten-Turan Kilit Konukevi açıldı. 47 odada 115 yatak kapasiteli tesisin açılışına Antalya Valisi Hulusi Şahin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, hayırseverler Taner Kilit, Cansu Kilit, Nurten Kilit, Turan Kilit, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen, Genel Sekreter Dr. Ali Evren İmre, dekanlar ve hastane personeli katıldı.

ÖZKAN AİLESİ DOKUNDUKLARI İNSANLARA HAYRIN EN BÜYÜĞÜNÜ YAPTI

Yapılan özverili çalışmalar için Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Ömer Özkan’a teşekkür eden Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Özkan ailesinin bir çeşmeye bir binaya ihtiyacı yok. Bilim dünyasına kattıklarıyla, buldukları nakil yöntemleriyle, dokundukları insanlarla zaten o hayrın en büyüklerini yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar. Umuyorum inanıyorum ki bu daha da devam edecektir. Yaşınız müsait, devam hizmete devam.” diye konuştu.

HAYIRLAR ZİNCİRİNE BİR TANESİNİ DAHA EKLEDİLER

Kilit ailesinin de Antalya’da önemli hizmetlerde bulunduğunu vurgulayan Vali Şahin, “Kilit Grup gerçekten Antalya turizminde çok önemli bir yere sahip. Aslında orijinali turizmci bir grup değil ama burada da çok önemli işler yaptılar. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında geçtiğimiz 29 Ekim’de biz Antalya’da Antalyalılara yakışır, şok ihtişamlı çok güzel bir kutlama törenler grubu yapmıştık. Onların bir ayağı da cumhuriyet resepsiyonuydu. Onu da Kilit Grubun Kozmopolitan Tiyatrosu'nda yaptık ki Türkiye’de böyle bir yer herhalde yok. Türkiye'de olmadığı gibi dünyada da sayılı ve orada Cumhuriyetimizin 100. yıl resepsiyonu vermenin gururunu yaşadık, onlara misafir olduk. Bu da bir nişane olarak bir güzellik olarak tarihe geçti. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz ve teşekkür ediyoruz. Yapmış oldukları hayırlara, hayırlar zincirine bir tanesini daha eklediler, tebrik ediyoruz. Biz rahmetli annenizi, babanızı şükran ile yad ediyoruz. Öyle güzel bir aile böyle güzel evlatlar bırakmışlar ve memlekete hem hizmet ediyorlar hem de istihdam sağlıyorlar. Ne güzel insanlarmış.” şeklinde konuştu.

PARANIN BİR DE BEREKET DEĞERİ VAR

Hayır yapmanın önemine dikkat çeken Vali Hulusi Şahin, “Para kazanılır. Kazanılan paranın bir nominal değeri var dimi iktisat öyle diyor. Bir de reel değeri var değil mi? Ama iktisatçıların söylemediği bir de bereket değeri var. Sizler bu yaptığınız hayır faaliyetleriyle bereketlerini yükseltiyorsunuz ve aynı ağaçlara nasıl budama yaparsınız daha sonra fazlasıyla gelir işte o şekilde Allah size fazla fazla verir, verecektir, veriyordur. Eminim bundan 10 yıl önce 20 yıl önce neredeydiniz bugün neredesiniz, bu onun herhalde en güzel örneğidir. Ancak paylaşarak biz büyüyoruz, kazanarak değil, rektör hocam çok güzel söylediler, kazanmak başka bir şey ama paylaşmak çok daha başka bir şey. Harcarken kıymetlenmek harcarken kazanmak, harcarken gönül kazanmak işte bu eser onun bir tezahürü.” dedi.

KAYMAKAMKEN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NE HASTA GÖNDERMİŞTİK

Kaymakamlık döneminden bir anısını paylaşan Vali Şahin, “Yıllar yıllar önce ben Sungurlu Kaymakamıyken Akdeniz Üniversitesine bir organ nakli için bir fakir vatandaşı gönderdiğimizi burada ona ev tutup kirasını ödediğimizi hatırlıyorum çünkü böyle bir yer yoktu. Şimdi herhalde öyle bir ihtiyaç olmayacaktır. Zaten kiraların uçtuğu bir Antalya’da da öyle bir şey artık herhangi bir kaymakamlığında altından kalkması da tahmin etmiyorum, pek mümkün olmazdı. Dolayısıyla çok büyük bir ihtiyacı gören çok güzel bir hizmet. Allah sizlere sizlerin gibi kıymetli ailelere daha fazla versin, böylece daha fazla hayır yapın. Daha fazla yaraya merhem olun. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar bu güzel hizmet için emeği iyi geçen herkese rektör hocamıza, Kilit Gruba ve diğer paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

BİR YILDA 1.5 MİLYON HASTAYA HİZMET VERDİK

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da yaptığı konuşmasında Kilit ailesine teşekkür ederek, “Bugün burada sağlık hizmetlerimizin daha da iyileştirilmesi ve hasta ve hasta yakınlarımıza daha iyi hizmet vermek adına hayata geçirdiğimiz Nurten-Turan Kilit Hasta Konuk Evimiz açılışını gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Üniversite hastanemiz Türkiye’nin dört bir yanından hatta yurtdışından bile hasta geliyor. Hatta sabah çok uzak bir ilden bir hasta içinde bizi aradılar. Bu anlamda aynı Kilit Grubu olduğu gibi Akdeniz Üniversitesi de bir marka Antalya için. Geçtiğimiz sene bir milyon dört yüz bin hastamızı şifasına kavuşturduk, 70 bine yakında ameliyat yapıldı. Bu bağlamda uzun süreli kalışlar oluyor. Ve bu kalışlarda maalesef hasta yakınları çok ciddi sıkıntı yaşıyor. Görüyorsunuz bazıları çimenler arasında yatıyorlar ve bu anlamda çok ciddi bir gereksinimdi. Bu gereksinime dönüp de bize destek veren Kilit Gruba çok teşekkür ediyorum.” dedi.

PARA HARCAMAK İÇİN ASALET VE ZARAFET GEREKİR

Eğitime, bilime ve sağlığa katkı sağlamaya çağıran Rektör Özkan, “Antalya denince tarım ve turizm akla geliyor. Turizmci de Antalya’dan parasını kazanıyor, taşından toprağından denizinden güneşinden. Bir Antalyalı olarak şununla eksikliğini görüyorum. Yurtdışına gittiğiniz zaman büyük isimlerin büyük işler yaptığını görüyorsunuz. Para kazanmak bir beceridir. Ancak para harcamak için asalet ve zarafet gerekir. Bence para harcamanın en güzel, en asil, en zarif tarafı aslında bu, bunu belirtmek istiyorum. İnanıyorum ki şehrimizde de Kilit Grubu gibi daha çok hayırsever olur. Antalya’da bir ihtiyacımız olduğu zaman maalesef ancak birkaç isme gidebiliyoruz. Bu isimlerin çoğalmasını diliyorum. Bu vesileyle Kilit Ailesine ve buna vesile olan Cihan Bulut’a çok teşekkür ediyorum. Bilime, sanata verilen hayırlar hakikaten çok uzun jenerasyonları ülkeyi etkileyen hayırlar. Umuyorum bir gün belki Ömer Özkan ve bana da bu hayırları işleme şansını Allah inşallah bize de nasip eder. Özellikle rahim nakliyle ile ilgili inşallah bizim adımızla bir rahim nakli merkezi kurulur.” şeklinde konuştu.

ANNEM BABAM HEP BİZE POZİTİF ENERJİ VERMİŞLER

Annesinin ve babasının etrafına iyilik yapan insanlar olduğundan bahseden Hayırsever Taner Kilit, “Bu tip insanlar hayatımıza değer katan yön veren insanlar. O kadar böyle ince noktalara dokunuyorlar ki yıllar sonra fark ediyorsunuz bu dokundukları noktayı. Ben annemle babamı kaydettikten sonra fark ettim ki. Her karşılaştığımız sıkıntılı ile ilgili hep bizi pozitif kurmuşlar hep bize pozitif enerji vermişler. Hiç negatifle ilgili hiçbir şey yapmamışlar. Sel oluyor, malı mülkü sel götürüyor. Babamla annem oturuyoruz. Biz bir emek çekilmiş, ciddi bir kayıp var annem diyor. Babam diyor baba biz güçlü müsünüz güçlüyüz. Birliklerimiz birlikteyiz. Biz bu işin altından kalkarız sıkmayın canınızı. Yangın oluyor işte depolar yanıyor dükkan yanıyor diyorlar siz sağ mısınız, sağız güçlü müsünüz güçlüyüz, beraber misiniz beraberiz. Biz bu işin altından kalkarız. Bu yüklerin altından kalkmak için hep bize pozitif enerji vermişler. Şu anda bizim yanımızda 11 bin tane tane insan çalışıyor. Turizmde ciddi bir yatırımımız var. Ben bugün buranın açılışıyla beraber onların anılarını yâd etmek istedim.” dedi.

Konuşmaların ardından hayırsever Kilit ailesinin üyeleri Taner Kilit, Cansu Kilit, Nurten Kilit, Turan Kilit’e plaket takdim edildi. Açılış kurdele kesiminin ardından konukevinin gezilmesiyle son buldu.

Eklenme tarihi :7.06.2024 15:06:50
Son güncelleme : 7.06.2024 15:25:50