Akdeniz Üniversitesi Güvenlik Personeli’ne hukuk ve iletişim semineri verildi

Akdeniz Üniversitesi Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından üniversite içerisinde görev yapmakta olan güvenlik görevlilerine yönelik hukuk ve iletişim alanında seminerler düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerlerin ilki Rektör Danışmanı Cemil Tonbul ve Rektör Danışmanı Av. Ümit Ertem tarafından “Özel Güvenlik Hukuku ve Kişi Hakları” konusunda verildi. Seminerde özel güvenlik görevlilerinin yetkileri, hakları ve hukuki sorumlulukları, arama ve el koyma çeşitleri ve süreçleri başta olmak üzere özel güvenlik personelini ilgilendiren pek çok konuda bilgi verildi.

ŞİKÂYETTEN KORKMAYIN, HAKLI OLMAMAKTAN KORKUN

Güvenlik personelinin şikâyetten korkmaması gerektiğini belirten Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı Av. Ümit Ertem, “Şikâyetten korkmayın, haklı olmamaktan korkun. Kamera kayıtları ve benzeri maddi delillerle yaşananları delillendirmenizde fayda var. Saygın, önemli ve aynı zamanda riskli bir mesleğiniz var. Hukuki gerek kendinizin gerekse muhatabınızın hukuki haklarını bilmeniz işinizi daha iyi yapmanıza yardımcı olacaktır. Yaşanan olumsuzlukları belgelendirmeniz çok önemli. Onun için rapor, tutanak, iddianame, soruşturma, kovuşturma gibi kavramları ve aralarındaki farklılıkları ve yükümlülüklerini öğrenmenizde fayda var.” şeklinde konuştu.

MESLEĞİNİZİ SEVİN VE İÇ HUZURUNUZU SAĞLAYIN

Kişinin kendi iç huzurunun ve mesleğini sevmesinin önemine değinen Rektör Danışmanı Cemil Tonbul ise “Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız da var. Öncelikle onlara aramıza hoş geldiniz demek istiyorum. İnsanlara huzur ve güven veren saygın bir mesleği yapıyorsunuz. Yaklaşık 100.000 kişiye hitap eden bir alanda çalışıyorsunuz. İşiniz kolay değil. Ama bütün zorluklara rağmen mesleğinizi en güzel şekilde yapma yükümlülüğünüz var. Zaten bu işin gerekli eğitimini aldınız. Yine de hepimiz insanız ve hata da yapabiliriz. Ancak bu hatalar kötü niyetli ve görevi kötüye kullanma kaynaklı olmamalı. İlk başta niyetimiz iyi olacak. İnsanlarla doğru bir şekilde iletişim kuracağız. Tabi bu şekilde davranabilmeniz için önce kendi ruh sağlığınızı düzgün tutacaksınız ki karşıya huzur verebilin. İç huzurunuzu artırmak için okumalar yapın, bu alanda dinlemeler yapın, eğitimlere katılın. Sizin iç huzurunuz iyi olursa işin yarıdan fazlası çözülmüş demektir. Onun için işinizi severek yapın ve iş dışındaki yaşamınızı da düzgün tutmaya gayret gösterin. Unutmayın iş yerinde yaşadıklarınız evinize evinizde yaşadıklarınız ister istemez iş yerine yansıyacaktır. Tabi sizler bunu minimize etmeye gayret göstererek mesleğinizi her zaman profesyonel bir şekilde yapacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğr. Gör. Ayşen Yalman tarafından verilen “Etkili İletişim” konulu seminerde ise Üniversite içerisindeki güvenlik personelinin gerek kendi aralarındaki gerekse öğrenciler, akademik ve idari personelle iletişimlerinin doğru bir şekilde yapılabilmesine yönelik bilgiler verildi.

ANAHTAR KELİME EMPATİ

Etkili iletişimin temel kuralları, beden dili hareketleri ve toplumlardaki anlamları, etkili iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar ve iletişimde yapılan temel hatalardan bahseden Öğr. Gör. Ayşen Yalman, “İnsan ilişkilerinde en önemli anahtar kelime empatidir. Elbette yaptığınız işin zaman zaman çok stresli hale gelebildiğini kabul ediyorum ancak olaylara muhatabımızın penceresinden bakmayı başarabilirsek ve onu anladığımızı muhatabımıza hissettirebilirsek içinden çıkılmaz gibi görünen pek çok problemin daha rahat halledilebilir olduğunu görürüz. Tabi burada üslubumuz ve olaylara yaklaşımımız çok önemli. Güler yüz ve tatlı dil zorları kolay yapar. Her zaman bu şekilde davranmanın zor olduğunun farkındayım ama profesyonel olarak bu işi yaptığınıza göre yaşanabilecek pek çok tatsız duruma karşın muhataplarımıza yumuşak ve tatlı bir üslupla yaklaşmanın çok daha kolay ve olumlu bir tavır olduğunu çok iyi anlamışsınızdır.” diye konuştu.

Eklenme tarihi :4.12.2023 11:22:33
Son güncelleme : 4.12.2023 11:22:52