Akdeniz Üniversitesi Göç Çalışmaları Merkezi Yönetim Kurulu Toplandı

Akdeniz Üniversitesi'nin genç araştırma merkezlerinden biri olan Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu toplandı.
Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin yönetim kurulu Akdeniz Üniversitesi'nin farklı akademik birimlerinden dokuz kişinin yer aldığı yeni yönetim çalışmalarına hızlı başladı.
Yönetim kurulunun ele almak istediği ilk konulardan biri 'Savaş, Kadın ve Göç' olacak. Üniversite'nin ilgili birimleri ve Antalya'da göç alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikte, savaşı yaşayıp ülkesini terk eden kadın konuşmacıların da davet edilmesi planlanıyor.
Bir diğer proje hazırlığı iki dilli okul öncesi öğretmenlikle ilgili. Projenin hedefi, bir Alman ortak üniversite ile birlikte Türkçe-Almanca iki dilde eğitim ve çift diploma verecek okul öncesi eğitim programı açmak. Yurtdışı Türkler Başkanlığı ve Akraba Topluluklarının Berlin ve Almanya'nın çeşitli kentlerinde iki dilli eğitimle ilgili etkinlikler planlanan projenin hazırlık çalışmaları devam ediyor. Mayıs ayının ikinci yarısında ilk etkinlik Ankara'da planlanıyor.
Akdeniz Üniversitesi'nin Göç Çalışmaları Merkez Müdürü Prof. Esen, gelecekte birlikte çalışmak istedikleri Antalyalı kurum ve kuruluş temsilcilerine çağrıda bulunarak Merkezin kurulacak yeni Danışma Kurulu'na üyelik için başvuruların alınmaya başlandığını duyurdu.
Göç-merkezi-01.jpg

Eklenme tarihi :26.04.2022 10:39:43
Son güncelleme : 30.11.2022 11:31:01