Akdeniz Üniversitesi ekipleri Hatay’da 2’si çocuk 5 kişiyi enkaz altından kurtardı

Tüm Türkiye’yi yasa boğan 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası acilen deprem bölgesine hareket eden Akdeniz Üniversitesi yangın ve afet müdahale ekipleri Hatay’da 2’si çocuk 5 kişiyi enkaz altından kurtardı.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilde etkili olan deprem sonrası tüm ülke deprem bölgesi için seferber olurken Akdeniz Üniversitesi yangın ve afet müdahale ekipleri de yardım için süratle deprem bölgesine intikal etti. Deprem sonrası ivedilikle Akdeniz Üniversitesi Yangın söndürme aracını da alarak yola çıkan ekipler Hatay Antakya General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde yaptıkları çalışmalar sonunda 2’si çocuk 5 kişiyi enkazdan kurtarırken 6 kişinin de cansız bedenine ulaştı. Ekipler AFAD ile birlikte koordineli bir şekilde zamanla yarışarak bir kişiye daha umut olabilmek için canla başla çalışmaya devam ediyor.

Eklenme tarihi :14.02.2023 16:12:47
Son güncelleme : 14.02.2023 16:12:47