Akdeniz Üniversitesi’nde Öğrencilere Yönelik Gelişim Seminerleri Düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRUAM) üniversite öğrencilerine yönelik gelişim seminerleri düzenledi.

Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Anabilim Dalı iş birliği ile düzenlenen semineler yeni açılan PDR birimi binasında gerçekleştirildi. Etkinliğin moderatörlüğünü PDRUAM Müdürü Doç. Dr. Tuğba Sarı üstlenirken, sunumlar akademik danışmanlarının süpervizyonunda PDR yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından yapıldı.

YENİ BİNADA İLK ETKİNLİK

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Demirkaya psikolojik danışma ve rehberliğin topluma sağladığı faydalara değinerek, yeni binanın oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

PDRUAM Müdürü Doç. Dr. Tuğba Sarı da, gelecekte de seminerler ve grup çalışmaları gibi etkinliklerle öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Bu gelişim seminerleri ile üniversite öğrencilerinin kişisel ve akademik gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladığını ifade eden Sarı, yeni binanın da, modern donanımı ve öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun dizaynıyla dikkat çektiğini ve bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceğini kaydetti.

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK İLGİ

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Evrim Çetinkaya Yıldız ve süpervizyon desteği sunan diğer öğretim üyeleri Doç. Dr. Arzu Taşdelen Karçkay ve Doç. Dr. Aydın Çivilidağ da etkinlikte yer aldı. Travma sonrası büyüme, bilinçli farkındalık (mindfulness), psikolojik dayanıklılık, kişilerarası ilişkilerde imrenme ve kıskançlık, sosyal kaygı gibi günlük yaşamda koruyucu ve önleyici kavramlar üzerine odaklanan seminerler, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Seminerlere Eğitim Fakültesi'nden ve farklı fakültelerden öğrenciler katıldı. Öğrenciler, seminerlerin sonunda paylaşılan bilgilerden ve uygulamalı egzersizlerden faydalandıklarını ve günlük hayatlarını kolaylaştırıcı bilgiler edindiklerini ifade ettiler. Seminerler sonunda, katkılarından dolayı lisansüstü öğrencilere akademik danışmanları tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

Eklenme tarihi :4.06.2024 13:30:38
Son güncelleme : 4.06.2024 13:32:50