Akdeniz Üniversitesi’nde ‘Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Eğitici Eğitimi Programı’ düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Eğitimde ve Öğretimde Mükemmellik Araştırma ve Uygulama Merkezi Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Koordinatörlüğü tarafından ‘Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Eğitici Eğitimi Programı’ düzenlendi.

TOPLUMA HİZMETİ GÖNÜLLÜ BİR FAALİYETİN ÖTESİNE TAŞIYORUZ

Programın açış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, ‘Üniversitemiz, 20 yıl önce “Akdeniz Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Modelini” geliştirmiştir. Üniversitemizde 20 yıl önce başlayan bu öncü çalışmalar doğrultusunda, topluma katkı amacıyla 30 Mart 2023 tarihinde “Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği” Senatomuzda kabul edildi. Ayrıca, Üniversitemiz Senatosu’nun 14 Nisan 2023 tarihli kararı ile öğrencilerimiz Toplumsal Duyarlılık ve Katkı dersini 2023-2024 öğretim yılından itibaren “zorunlu” bir ders olarak alacaklar. Bu eğitime de konu olan Toplumsal Duyarlılık ve Katkı dersi, topluma hizmeti gönüllü bir faaliyet olmaktan öteye taşıyarak Akdeniz Üniversitesi’nin kurumsal bir davranışı haline getirmiştir.  Bu program ile Üniversitemiz birimlerinin Sosyal Sorumluluk alanında proje kültürünü geliştirmek, bu alanda standart oluşturmak ve böylelikle de Stratejik Plan’da da hedeflendiği gibi, projelerin “sayısını” ve “niteliğini” artırmayı amaçlıyoruz.’ diye konuştu.

PROJELERİN BİLİMSEL ALT YAPILARINI GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Akdeniz Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Koordinatörü ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop ise ‘Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Eğitici Eğitimi Programı ile Üniversitemiz birimlerinin -Sosyal Sorumluluk Projeleri konusunda- “bilimsel alt yapılarını ve proje kültürünü geliştirmek”, bu alanda bir “standart oluşturmak”; böylelikle de, Stratejik Plan’da da hedeflendiği gibi, projelerin “sayısını” ve “niteliğini” artırmayı amaçlıyoruz. Rektör Hocamız Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın talimatları ve Rektör Yardımcılarımızın destekleri ile belirli birimlerde başlatılan ve ülke genelinde de örnek alınan iyi uygulamaları Üniversitemiz genelinde yaygınlaştırmak için bir yol haritası oluşturuldu. Bu yol haritasının iki önemli adımı olan “Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Merkezi’nin Kurulması ve Yönetmeliğinin oluşturulması” ile “Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Yönergesi” Senatomuz tarafından kabul edildi. Bu bağlamda tüm birimlerimizde Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Derslerinin zorunlu statüde müfredatlara eklenmesi süreci başlatılmış, bu da Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri konusunda eğitici eğitimi ihtiyacını doğurmuştur.  Bugünkü eğitici eğitimi programız da bu ihtiyacı karşılamak amacıyla düzenlemiştir.’ ifadelerini kullandı.

KONUNUN UZMANLARI SUNUMLAR YAPTI

Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca devam eden programda Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Koordinatörü Öğr. Gör. Yılmaz Kaplan "Toplumsal Duyarlılık Projesi Tasarlama / Yazma", "Proje Döngüsü Yönetimi / Proje Geliştirmede Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı", "Başarılı Proje Örnekleri", Akdeniz Üniversitesi SBF Dekan Yard. Doç. Dr. Güney Çetinkaya "Projeler İçin Fon / Kaynak Bulma Stratejileri", Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Antalya Ofisi AB İşleri Uzmanı Selman Çetin "AB Mali Destekleri ve Diğer Uluslararası Kaynaklar", Akdeniz Üniversitesi Serik İşletme Fakültesi TDP Koordinatörü Doç. Dr. Gül Coşkun Değirmen “Alanın Temel Kavramları", Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. S. Gülfem Çakır Çelebi "İletişim, İletişim Süreçleri ve Empati", "Çocuklarla, Yaşlılarla, Dezavantajlı Gruplarla İletişim ve Etik", konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

IMG_9245_1575x1050.JPG

IMG_9241_1575x1050.JPG

IMG_9212_1575x1050.JPG

IMG_9185_1575x1050.JPG

IMG_9223_1575x1050.JPG

Eklenme tarihi :18.05.2023 15:01:46
Son güncelleme : 18.05.2023 15:02:11