Akdeniz ailesi temiz kampüs için bir araya geldi

Türkiye Çevre Haftası kapsamında Akdeniz Üniversitesi kampüsünde çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker’in öncülüğündeki etkinliğe akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) Çevre ve İklim Değişikliği Topluluğu tarafından Türkiye Çevre Haftası kapsamında çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Genel Sekreter Ali Evren İmre, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKÇAM) Müdürü Doç. Dr. İ. Ethem Karadirek, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

MİKSOPLASTİKLERİN ZARARLARINA DİKKAT ÇEKTİ

5 Haziran gününün çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve bu konuda farkındalık yaratılması amacıyla 1972 yılından  bu yana Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını hatırlatan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker,  “Biz de bugün bu amaçla hem farkındalık yaratmak hem de çevremizi temizlemek amacıyla toplandık. Çevre Haftasının 2023 yılı teması da plastik atıkların nasıl engelleneceği ile ilgili. Bu tema çerçevesinde mikroplastiklerin çok büyük sorun teşkil ettiği bildirilmiştir. Mikroplastiklerin 5 mm küçük olduğu, havada asılı kaldığı, solunum yoluyla insana geçtiği, kana karıştığı belirtilmiş, hatta daha sonraki jenerasyona aktarılabileceğine dair çalışmalar yapılıyor. Dolayısıyla çok büyük tehlike içindeyiz plastiklerle ilgili.” dedi.IMG_9236_1600x1067.JPG

 “DAHA AZ PLASTİK KULLANALIM”

Bu etkinliğin plastiklerin daha az kullanılmasına vesile olmasını dileyen  Prof. Dr. Cengiz Toker, “Bundan sonraki hayatımızda mikroplastiklere hayır diyoruz. Çevremizi temiz tutmaya özen gösterelim ve doğa için zararsız sürdürülebilir ürünler kullanmaya dikkat edelim. Bu tehlikenin en aza inmesi için özellkle kullandığımız ayakkabıdan, kıyafetlere pamuk, keten yün gibi doğal içerikte ürünleri kullanmaya dikkat edelim. Bugün hepimiz için farkındalık sağlayan etkinliği düzenleyen Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Çevre ve İklim Değişikliği Topluluğuna teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“DOĞAYLA İNSANI BARIŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Çevreyi koruma konusunda özellikle gençlere çağrıda bulunan Çevre ve İklim Değişikliği Topluluğu Başkanı Ali Eşref Can da, “Bizler topluluk olarak, 5 Haziran Dünya Çevre Haftasında temiz Akdeniz temiz Antalya temiz Türkiye düşüncesiyle yurdun her bir yanının temiz olmasını hedefliyoruz. Temel felsefemiz “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” anlayışıyla hem insanlıkla, hem çevreyle, hem doğayla, hem iklimle insanları barıştırmak istiyoruz. Biz topluluk olarak her Perşembe bu etkinliği yapıyoruz. Topluluk olarak etkinlilerimiz devam edecektir. Özellikle tüm öğrenci arkadaşlarımızdan bu konuda daha büyük hassasiyet bekliyoruz. Çünkü gelecek gençliktedir. Bizlere her konuda destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan ve SKS Başkanı Öğr. Gör. Halime Çam’a teşekkür ederim.”  ifadelerini kullandı.

DJI_0642_1600x900.JPG

IMG_9292_1600x1067.JPG

IMG_9332_1600x1067.JPG

IMG_9365_1600x1067.JPG

IMG_9401_1600x1067.JPG

IMG_9420_1600x1067.JPG

 

Eklenme tarihi :9.06.2023 10:15:51
Son güncelleme : 9.06.2023 10:16:12