Akdeniz Üniversitesi Avrupa’nın en büyük fuarına katıldı

Akdeniz Üniversitesi, Avrupa’nın en büyük uluslararası fuarı olan Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) Fuarına katıldı. Dünya genelinden 7.000’den fazla katılımcının bir araya geldiği fuarda Uluslararası İlişkiler Ofisi temsilcileri Akdeniz Üniversitesi’ni tanıttı.

Akdeniz Üniversitesi, 17-20 Eylül 2024 tarihlerinde Fransa’nın Toulouse şehrinde 34.’sü düzenlenen Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) Fuarı kapsamında Eğitim Ekonomisi İş Konseyi tarafından organize edilen "Study in Türkiye" çatısı altında yerini aldı. Dünya genelinden 7.000’den fazla akademisyen ve kurum temsilcisinin bir araya geldiği fuara Akdeniz Üniversitesi'ni temsilen Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Turhan’ın öncülüğünde Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatör yardımcıları Uzm. Öğrt. H. Nuran Caner ve Öğr. Gör. Dilek Hale Aybar katıldı.

YENİ İŞ BİRLİĞİ OLANAKLARI KONUŞULDU

Uluslararası eğitimde iş birliği olanakları ve deneyim paylaşımı konularında önemli temasların gerçekleştirildiği fuarda Akdeniz Üniversitesi temsilcileri tarafından mevcut Erasmus+ ortaklarıyla görüşmeleri yapılarak yeni iş birlikleri için de Avrupa’nın önde gelen üniversiteleri ve diğer ülkelerden kurumlarla temas kuruldu.

100’E YAKIN ÜLKE TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

T.C. Bordo Başkonsolosu Ayşe Şebnem Manav, Bordo Eğitim Ateşesi Prof. Dr. Veda Aslım Yetiş, Marsilya Ticaret Ateşesi İnan Yıldırımlıdal’ın ziyaret ettiği Fuarda, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı ile yükseköğretim tarafından yürütülen projeler hakkında görüşüldü. Fuarda, ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, Kuzey Afrika, Japonya, Kore, Çin, Hindistan, Pakistan gibi 100’e yakın ülkeden gelen araştırma ve eğitim kuruluşlarıyla da yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi, bu temaslarla uluslararası ağını genişleterek ortak araştırma projeleri yürütmeyi ve öğrenci ile personel değişim programlarına yönelik iş birliklerini artırmayı hedefliyor.

Eklenme tarihi :24.09.2024 10:44:18
Son güncelleme : 24.09.2024 10:49:19