2024 Yılı Bahar Şenlikleri Ödül Töreni düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi 2023–2024 Akademik Yılı Bahar Şenlikleri Kutlama Programı Ödül Töreni düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi 2023–2024 Akademik Yılı Bahar Şenlikleri Spor Festivali Kutlama Programı Ödül Töreni, Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu’nda düzenlenen törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Şükrü Özen, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

TURNUVAYA TOPLAMDA 59 TAKIM VE 844 SPORCU KATILDI

Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Bugün burada Akdeniz Üniversitesi Bahar Şenlikleri ödül töreninde bir araya gelmiş bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 8 Mart'tan bu yana devam eden Bahar Şenlikleri kapsamında, sporun birleştirici gücünü en güzel şekilde deneyimleme fırsatı bulduk. Bugün de tatlı mücadelenin coşkusunu ve heyecanını birlikte paylaşıyoruz. Akademik, idari personelimiz ile öğrencilerimiz arasında düzenlenen voleybol, basketbol ve futbol turnuvalarında toplamda 59 takım ve 844 sporcu, birlik ve beraberlik içerisinde kıyasıya mücadele etti. Bu etkinliklerin temel amacı, öğrencilerimizi sosyal ortamlarda bir araya getirmek, sınav dönemi yaklaşırken streslerini unutturmak ve moral kazandırmaktı.” dedi.

ORGANİZASYONA EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Rektör Özkan, “Aynı zamanda, personelimizin iş stresinden uzaklaşmasını ve serbest zamanlarını daha aktif ve eğlenceli bir şekilde geçirmesini istedik. Gördüğümüz kadarıyla, bu hedeflere ulaşmak için harika bir ortam sağladık. Şimdi, sporun dinamik, rekabetçi ve sportmen ruhunu yansıtan turnuvalarda başarılı olan takımlarımızı tebrik etme zamanı geldi. Sizler sporun birleştirici gücünü ve fair-play anlayışını mükemmel bir şekilde sergilediniz. Tüm takımlarımızı ve sporcularımızı yürekten kutluyorum. Bu organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için emek veren değerli hocalarımıza, organizasyon ekibimize ve tabii ki bu etkinliğe katılarak bize destek olan sevgili öğrencilerimize ve personelimize içtenlikle teşekkür ediyorum. Sizin sayenizde, bu etkinlik unutulmaz bir deneyim haline geldi. Gelecek yıllarda da bu tür etkinliklerle bir araya gelerek, birlikte daha nice başarıları kutlamayı diliyorum. Akdeniz Üniversitesi olarak, bu tür etkinliklerin daha da geliştirilmesi ve genişletilmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

PANDEMİ DÖNEMİNDE ARA VERİLMİŞTİ

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop, “Akdeniz Üniversitesi'nin uzun yıllardır geleneği olan Bahar Şenlikleri Spor Festivali, salgın döneminde uzaktan eğitim süreci içerisinde maalesef gerçekleştirilmediğimiz bir etkinlikti. Kampüs yaşantısının önemli bir parçası olduğunu düşündüğümüz bu etkinliklerin, organizasyonların tekrar canlanması adına salgın sonrasında Spor Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı iş birliğiyle birçok organizasyon gerçekleştirdik. Bu organizasyonlardaki amacımız aslında öğrencilerimizin ve personelimizi günlük yaşantı baskısından kurtarmak, sporun birleştirici ve kaynaştırıcı etkisiyle ve aynı zamanda serbest zamanlarına aktif ve eğlenceli geçirecekleri bir ortamı sunmaktı. Burada spor heyecanı ve tutkusunu fair play, adil oyun yaklaşımıyla yöneterek bu süreci tamamlamakta bizim en temel motivasyon kaynağımızdı. Bahar Şenliği Spor Festivaline personel voleybol turnuvasında 12 takım ve 144 sporcu, öğrenciler için gerçekleştirdiğimiz basketbol, voleybol ve futbol organizasyonuna 47 takım ve 700’ün üzerinde sporcu sürece dahil olmuş durumda. Etkinlik ve katılımcı sayılarımızı önümüzdeki yıllarda artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

DERECEYE GİRENLERE MADALYA VE KUPALARI VERİLDİ

Konuşmaların ardından Rektör Özkan, organizasyon komitesinde yer alan Spor Faaliyetleri Sorumlusu İlker Burak Kaya, Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Rıza Darendelioğlu, Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Süleyman Akay’a ve müsabakalarda görevli hakemler Yunus Kan, Seda Nur Özdemir, Merve Aykın, Belinay Sarı, Sultan Ünal, Medine Akkaya, Tufan Can Bayrakdar, Burak Karakaş, Berke Konay, Gülseren Avcı, Tolga Yerlikaya, Hüseyin Karakulluk, Berk Can Koparan, Yuuf Saliçay, Cem Eray, Emin Yeşil, Ali Evcim, Ceylin Kancı, Fatma Eylül Yardımcıoğlu, Selin Sayan’a teşekkür belgelerinin takdim etti.

Rektör Özkan, 2023-2024 Akademik Yılı Erkekler Voleybol Branşı Bahar Şenlikleri Spor Festivali Şampiyonu Ziraat Fakültesi’ne Kadınlar Voleybol Şampiyonu Hukuk Fakültesi’ne Basketbol Şampiyonu Mühendislik Fakültesi’ne Futbol Şampiyonu Mühendislik Fakültesi’ne ve Akademik ve İdari Personel Voleybol Şampiyonu Karma Takım’a ödüllerini takdim etti.

2023-2024 Akademik Yılı Bahar Şenlikleri Spor Festivali kapsamında Erkekler Voleybol 3.Sü Mühendislik Fakültesi, 2.Si İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, Kadınlar Voleybol 3.sü Hemşirelik Fakültesi, 2.si Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Erkekler Basketbol 3.sü Hukuk Fakültesi, 2.si Sağlık Bilimleri Fakültesi, Erkekler Voleybol Branşı 3.sü Fen Fakültesi, 2.si Turizm Fakültesi, 2023-2024 Akademik Yılı Akademik ve İdari Personel Voleybol Turnuvası 3.sü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, 2.si Merkezi Yemekhane ödüllerini aldı.

Ödül töreni öğrencilerin gerçekleştirdiği gösteri ile son buldu.

Eklenme tarihi :31.05.2024 15:04:09
Son güncelleme : 31.05.2024 15:19:49