Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın 40. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Değerli Öğretim Üyelerimiz,

Saygıdeğer Paydaşlarımız,

Bu yıl üniversitemizin 40. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Tıp Fakültesi’nin kuruluşuyla ve küçük bir kadroyla başlayan üniversitemiz bugün 24 Fakülte, 7 Enstitü, 1 Yüksekokul, 1 Konservatuvar, 12 Meslek Yüksekokulu, 51 araştırma uygulama merkezi ve 3.315 akademisyen, 5120 idari personeli, 65 bine yakın öğrencisi ile büyük bir aile oldu. Köklü geçmişiyle eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve topluma hizmet alanlarında önemli başarılara imza atan Üniversitemiz geçen 40 yıl boyunca eğitimin pusulası, imza attığı ilklerle bilimde öncü ve çığır açan yöntemlerle şifa arayanların umudu oldu.

Bu vesileyle kuruluşundan bugüne üniversitemize büyük katkılar sağlamış çok kıymetli bilim insanlarımızın, özverili idari personellerimizin hepsine Akdeniz Üniversitesi ailesi adına yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün aramızda olmayan değerli hocalarımızı da minnet ve rahmetle anıyorum.

Dünya Üniversitesi olma hedefiyle yola çıkan Akdeniz Üniversitesi 40. yılında, evrensel standartlarda eğitimi, çığır açmış bilimsel çalışmaları, örnek topluma hizmet çalışmaları ve başarılarıyla ülkemizde marka haline gelmenin ve imza attığı ilklerle adını bilim dünyasında duyurmuş olmanın gururunu yaşamaktadır. Yarım asra yaklaşan sürede büyük gelişim gösteren Akdeniz Üniversitesi, Türk bilimine dünya çapında saygınlık kazandıran bilimsel çalışmalarla ülkemizin bilim alanında dünya ile yarışmasında temel bir rol üstlenmiştir.

Bizler de üniversitemizin başarı grafiğini siz kıymetli ekip arkadaşlarımızla daha da yukarı taşımak için çalışıyoruz. Üniversitemizin 40 yıllık tarihine iki yıl gibi kısa sürede; Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun tescillediği kurumsal akreditasyon ile üniversitemizdeki kalite anlayışı çıtasını yükseltmenin, ileri sağlık araştırmalarının yapılacağı Bilimsel Araştırma Vadisinin temellerini atmanın, sağlık alanında öncü çalışmalar ile bilime ve topluma katkı sunmaya devam etmenin, Antalya Teknokent’i havacılık ve uzay çalışmalarında üs haline getirmenin, üniversite-şehir-sanayi bütünleşmesine önemli katkılar sağlamanın, hastanemizin hastane katlı otopark sorununu çözmenin ve sayamayacağım daha pek çok çalışmaya yenilerini eklemenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Hep daha iyisi anlayışı ile güncel eğitim modellerinin uygulanması, niteliği ve üretimi önceleyen bilimsel araştırma ve geliştirme ekosisteminin genişlemesi, üniversitemizin uluslararası saygınlığı olan öğretim elemanları için cazibe merkezi olması, uluslararası yükseköğretim kurumlarıyla iş birliği ve etkileşimi artırmak için kalite odaklı yapısal dönüşümlerle Akdeniz Üniversitesi isminin dünyada prestijli üniversiteler arasında konumlandıracak çalışmalarımızı tüm hızıyla ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

Biliyoruz ki başarı ekip işidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vizyoner yönetim anlayışı, üretken akademisyenleri ve özverili idari personelin el birliği ile daha nice başarılara imza atacağımızdan ve üniversitemizi kısa sürede hedeflediğimiz konumda göreceğimizden hiç şüphem yok. Akdeniz Üniversitesi ailesinin her bir ferdinin de bu amaçla çalıştığına inanıyor, özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte nice 40’lı yıllara…

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN

Akdeniz Üniversitesi Rektörü