Öğrencilerden Filistin’e bisikletli destek konvoyu

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri küresel intifada hareketine destek verme amaçlı ‘Soykırıma Karşı Durmaya Bisikletini De Al Gel’ başlıklı bir etkinlik düzenledi.
17 Mayıs 2024

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi “17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü” Etkinliği düzenledi

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları ve birinci sınıf öğrencileri "17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü" kapsamında Kumluca ve Finike Devlet Hastanelerinde, Toplumun hipertansiyon konusundaki bilincini arttırmak, erken tanının önemini vurgulamak ve hipertansif bireyde meydana gelebilecek olumsuz sonuçları azaltmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Rektör Özkan: Bütün dünyada kullanılan teknik Özkan Tekniği

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 10. Ulusal Rekonstrüktif Mikrocerrahi Kongresi ve 3. Ulusal Acil El Cerrahisi ve Mikrocerrahi Kongresi’nde Akdeniz Üniversitesi tarafından dünyada ilki gerçekleştirilen rahim nakliyle ilgili deneyimlerini paylaştı. Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Rahim nakli alanında şu anda bütün dünyada kullanılan teknik Özkan Tekniği, bunu gururla söyleyebilirim.” dedi.

17 ülkeden bilim insanlarına sualtı kültür mirası eğitimi

Akdeniz Üniversitesi ile UNESCO ve Dünya Sualtı Federasyonu tarafından düzenlenen ScienceInBlue isimli AB projesi ve Uluslararası Kemer Sualtı Günleri kapsamında 17 ülkeden katılımcılara Sualtı Robotları Eğitimi, sualtı eser çıkartma yöntemleri gibi birçok alanda bilimsel dalış eğitimi verildi.

AKDENİZUNIFM En İyi Üniversite Radyosu Seçildi

Akdeniz Üniversitesi Radyosu AKDENİZUNIFM 1. Müzikonair Medya ve Sanat Ödüllerinde en iyi üniversite radyosu seçildi.

Duayen Hukukçular Akdeniz Üniversitesinde buluştu

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinde meslekte 50 yılını dolduran hukukçuların katılımıyla “Duayenler Buluşması” gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, gelişen teknolojinin hukuka olası etkisi ve siber güvenlik konusundaki gelişmelere dikkat çekti.

Akdeniz Üniversitesi’nde Birleşmiş Milletler Simülasyonu gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleşen Birleşmiş Milletler (BM) Simülasyonu’nda 85 ülke temsil edildi. Göç ve iklim değişikliğine dikkat çeken simülasyonda öğrenciler politika ve diplomatik ilişkileri geliştirme konusunda deneyim kazandı. Simülasyon sonunda öğrenciler yıkıma neden olan savaşları da kınadı.

Liselerde Bilim Uygulamaları Kongresi Hukuk Fakültesinde gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Antalya Lisesi Koordinatörlüğünde ‘Liselerde Bilim Uygulamaları, Bilim Her Yerde Öğrenci Kongresi’ gerçekleştirildi.
15 Mayıs 2024

Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

Akdeniz Üniversitesi, THE 2024 Genç Üniversiteler Sıralamasında dünya genelinde 501+ bandından 251-300 bandına yükselirken Türkiye’de ise devlet üniversiteleri arasında birinci oldu.

Akdeniz’de Ar-Ge lisansta başlar

Akdeniz Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2209A ve 2209B kapsamında destek alan 106 projenin yürütücüsü öğrencilere ve danışman öğretim üyelerine teşekkür belgeleri törenle verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Akdeniz'de Ar-Ge lisansta başlar sloganıyla öğrencilerimizin dahil olduğu proje sayısını arttırmayı hedefliyoruz." dedi.
14 Mayıs 2024