Akdeniz Üniversitesi Akademisyenleri Balkanlarda Türk Sanatını tanıttı

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Üyeleri 9. Uluslararası Türk Kültür ve Sanatlarını Tanıtma Sempozyumu’na katılarak bildiri sundu. Sempozyum akademisyenlerin Türk dünyasının kültürel değerlerinin, geleneksel ve modern sanatlarının tanıtılmasına katkı sağlamasını hedefliyor.
03 Mayıs 2024

Bilimsel başarı gösteren öğretim üyeleri ödüllendirildi

Akdeniz Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katıldığı törenle üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgesi takdim edildi.

Kültürel mirasımız emin ellerde

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Anasanat Dalı Öğr. Gör. Deniz Dincel önderliğinde Korkuteli'nin unutulmaya yüz tutmuş türküleri ve halk oyunları derleme yapılarak kayıt altına alındı. Istanaz Sanat Merkezi kurucusu Samet Bozan mahalli sanatçıların bir araya getirilmesinde araştırmaya büyük katkı sağladı.
03 Mayıs 2024

Oğlundan babasına, anneden evladına yaşam armağanları

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve organ nakli ekibi tarafından Cahit Çiğdemgül’e oğlu Burak Çiğdemgül’den alınan karaciğer nakledildi. Bir diğer operasyonda ise 10 yaşındaki Celal Selim Yavaşlar, annesi Nazire Yavaşlar’ın karaciğerinden alınan parçanın nakledilmesiyle sağlığına kavuştu. Her iki aile de organ bağışı çağrısı yaptı: “Başına gelmeyen organ bağışının kıymetini bilemez.”

Akdeniz Üniversitesi Asya’nın en iyi üniversiteleri arasına girdi

Akdeniz Üniversitesi, Times Higher Education (THE) Asya Üniversiteleri Sıralamasında 501-600 bandından 251-300 bandına yükseldi. Akdeniz Üniversitesi Türk üniversiteleri arasında da ilk 300’e giren 7 devlet üniversitesinden biri oldu.

12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 12.  Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri gerçekleştirildi.
02 Mayıs 2024

Akdeniz Üniversitesi’nde 4. Geleneksel Çocuk Şenliği gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Çocuk Gelişimi Programı öğretim elemanları ile öğrenciler 4. Geleneksel Çocuk Şenliği ile çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı. SHMYO bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte 12 farklı okuldan toplam 730 çocuk eğlenerek mutlu bir gün geçirdi.

25. Yılda Kadın Konulu Sergi ve Panel düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 25. yılı kutlamaları kapsamında Temel Eğitim ve Müzik Bölümleri iş birliği ile Olbia Sanat Galerisinde ‘Kadın’ sergisi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Kırmızı Amfide ‘Tarihe Yön Verenlerin Hepsi Erkek Değildi’ konulu panel düzenlendi.

Çocuk Hakları ve Refahı Sempozyumu Sonuç Bildirgesi Yayımlandı

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi ortaklığında gerçekleştirilen “Çocuk Hakları ve Refahı Sempozyumu” sonuç bildirgesi yayımlandı

17 tropik meyve türü Kumluca MYO’da araştırılıyor

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu’nda kurulan seralarda bölgeye uygun 17 farklı çeşit tropik meyve türünün 39 çeşidiyle ilgili araştırma yapılıyor. Amaç bölgeye uygun yeni türleri belirleyerek üretiminin yapılması.