Kültürel mirasımız emin ellerde

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Anasanat Dalı Öğr. Gör. Deniz Dincel önderliğinde Korkuteli'nin unutulmaya yüz tutmuş türküleri ve halk oyunları derleme yapılarak kayıt altına alındı. Istanaz Sanat Merkezi kurucusu Samet Bozan mahalli sanatçıların bir araya getirilmesinde araştırmaya büyük katkı sağladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Oğuz Paksoy da türküleri ve halk oyunlarını kayıt altına aldı. Günün sonunda da Korkutelili mahalli sanatçılar ile Doç. Dr. Sevilay Gök, Öğr. Gör. Dr. Halis Işık, Öğr. Gör. Berrak Emir Yücel, Öğr. Gör. Deniz Dincel ve konservatuvar öğrencileri birlikte bir türkü çalıp kaydettiler. Belediye Başkanı Saniye Caran'ı makamında ziyaret eden topluluk teşekkür ederek bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Eklenme tarihi :3.05.2024 17:04:22
Son güncelleme : 3.05.2024 17:08:50