Bilimsel başarı gösteren öğretim üyeleri ödüllendirildi

Akdeniz Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katıldığı törenle üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgesi takdim edildi.

Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen Teşekkür Belgesi Takdim Töreni’ne Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen ve ödül alan akademisyenler katıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan “Geçtiğimiz haftalarda bilimsel araştırma ve yayın sayılarında başarı gösteren hocalarımıza teşekkür belgesi takdim etmiştik, katılamayan hocalarımız için bu töreni düzenledik. Hepinizin Akdeniz Üniversite için harcadığı ciddi bir emek var. Hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

SİZLERİN KATKILARIYLA ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLACAĞIZ

Yapılan çalışmaların, verilen emeklerin Times Higher Education gibi uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarının listelerine de yansıdığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Özkan, “Son olarak açıklanan THE’nın Asya fraksiyonunda biz geçen yıl 501-600 bandındayken, bugün 2024 itibariyle 251-300 bandına yükseldik. Bu çok ciddi, çok önemli bir başarı. Türkiye genelinde 11, devlet üniversiteleri arasında 6. sıradayız. Bunu sizinle başardık. Bildiğiniz gibi geçen yılın sonunda YÖK tarafından Araştırma Üniversiteleri Aday İzleme Programı'na dahil edilen 6 üniversiteden biri olmuştuk. 2 yıllık bir izleme süreci yaşanacak. Sizlerin katkılarıyla 2026 yılında Araştırma Üniversiteleri arasına ismimizi yazdıracağımıza da yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandık.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen de “Araştırma Üniversitesi sürecinde yayın önemli bir faktör. Onun arka planında da zaten proje, araştırma yatıyor.” dedi. Konuşmaların ardından belge takdimi gerçekleşti ve törenin bitiminde toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Eklenme tarihi :3.05.2024 17:16:42
Son güncelleme : 3.05.2024 17:17:56