Akdeniz Üniversitesi Akademisyenleri Balkanlarda Türk Sanatını tanıttı

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Üyeleri 9. Uluslararası Türk Kültür ve Sanatlarını Tanıtma Sempozyumu’na katılarak bildiri sundu. Sempozyum akademisyenlerin Türk dünyasının kültürel değerlerinin, geleneksel ve modern sanatlarının tanıtılmasına katkı sağlamasını hedefliyor.

SEMPOZYUM BAŞKANLARI AKDENİZ’DEN

9. Uluslararası Türk Kültür ve Sanatlarını Tanıtma Sempozyumu Makedonya'nın Üsküp kentinde uluslararası Balkan Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sempozyumun onursal başkanlığını Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem yaparken sempozyum başkanlığını da Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu yaptı.

GSF’DEN 10 AKADEMİSYEN BİLDİRİ SUNDU

Sempozyuma Akdeniz Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Gürcistan Tiflis Sanat Akademisi ve Sırbistan'ın Niş Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakülteleri Akademik destek verdi. Etkinlik kapsamında 45 akademisyen Türkiye'nin farklı üniversitelerinden sempozyuma katılarak bildiri sundular. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden ise 10 akademisyen bildiri sunumuyla sempozyuma destek verdi.

Eklenme tarihi :3.05.2024 17:20:46
Son güncelleme : 3.05.2024 17:21:05