Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

Bu yıl 2-5 Kasım tarihlerinde 12'ncisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'in Danışma Kurulu Toplantısı, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker’in katılımıyla Antalya Ticaret Borsası (ATB) Toplantı Salonunda yapıldı.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN ÖNEMİ GİDEREK ARTIYOR

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker “Akdeniz Üniversitesi olarak şehrimizin ve bölgemizin faydasına olan her projeyi destekliyoruz. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'in de Antalya’mıza ve ülkemize büyük faydalar sağladığını biliyoruz. Özellikle coğrafi işaretli ürünlerin farkındalığının artırılarak üretici ve tüketicilerin bilgilendirilmesini önemsiyoruz. Ziraat Fakültemizdeki derslerimizde de bu konunun üzerinde duruyoruz. Çünkü coğrafi özellikler tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve bu özelliklerle coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren bir kalite işaretidir.   Değişen dünyada coğrafi işaretli ürünlerin önemi giderek artıyor. Patent almak ekonomik ve stratejik açıdan önem kazanıyor. Bizler de öğrencilerimize bu konunun önemini vurgulayarak yarının dünyasına hazırlamaya gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

13 YILDA 13 KAT ATTI

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 12'ncisi düzenlenecek YÖREX’in hazırlık çalışmalarının başladığını belirten ATB Başkanı Çandır, 2-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Fuar'a bütün kurum ve kuruluşların desteklerini esirgemediklerini söyledi. Destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileten Çandır, "Kıyıda köşede kalmış yöresel ürünlerin ortaya çıkarılması, birçok sektörde ticarete konu olan yöresel ürünlerin üretiminin devam etmesi, korunması, tanınması, yaygınlaşması, ekonomiye kazandırılması ve ticaretinin artırılması için Yöresel Ürünler Projesinin bir etabı olarak 2010 yılında Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’i hayata geçirdik. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve sizlerin desteğiyle Antalya’mızı, yöresel ve coğrafi işaretli ürünler konusunda ulusal çapta bir buluşma noktası haline getirdik. Coğrafi işaret farkındalığı arttı. YÖREX başladığında 109 olan coğrafi işaretli ürün sayısı 1466'ya yükseldi. 14 yöresel ürün AB'de tescil aldı.” ifadelerini kullandı. 

Toplantıya ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Kumluca TSO Başkanı Fahri Özen, Manavgat TSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Kumluca TB Başkanı Fatih Durdaş, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Pakalın, BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yalçın Kurucu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ömer Ersoy, Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, TSE Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Eklenme tarihi :3.10.2023 08:40:26
Son güncelleme : 3.10.2023 08:43:13