Sosyal Bilimler MYO’da Hoş Geldiniz Etkinliği düzenlendi

Sosyal Bilimler MYO’da “Hoş Geldiniz Etkinliği” düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda yeni kayıt yaptıran 2200 Öğrenciye “Hoş Geldiniz Etkinliği” düzenlendi. Öğretim elemanları tarafından öğrencilere Yüksekokul Programları hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Etkinlikte konuşan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan, Akdeniz Üniversitesi gibi seçkin bir üniversitede öğrenci olmanın ayrıcalığını yaşamayı tercih ettikleri için öğrencileri kutlayarak Hoş Geldiniz Etkinliği’ne gösterdikleri yoğun katılım için teşekkür etti.

8 PROGRAMIMIZ TÜRKİYE SIRLAMASINDA İLK 3’ E GİRDİ

Konuşmasının başında 2023 YKS sıralamalarına değinen Müdür Özkan, “Yüksekokulumuzun, Üniversitemiz, Şehrimiz ve Ülkemizdeki imajının iyileşmesi, tanınırlığı ve saygınlığının artmasında çok önemli mesafe alınmıştır. 2023 YKS sonuçlarına göre devlet üniversiteleri arasında yüksekokulumuz programlarının 8 tanesi Türkiye sırlamasında ilk 3’ e girmiştir. Bu başarı rastgele ortaya çıkmış bir şey değildir. Bu başarının ardında gayretli, çalışkan ve azimli öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin özverili çalışmaları ve büyük emekleri vardır. Bundan sonraki yıllarda Meslek Yüksekokulu olarak daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu hakkında öğrencileri bilgilendiren Müdür Özkan, “2023 yılı itibariyle kuruluşunun 47. Yılını kutlamanın heyecanını yaşadığımız Yüksekokulumuz, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Antalya Meslek Yüksekokulu olarak 1976 yılında kurulmuş ve 1982 yılında Akdeniz Üniversitesine katılmıştır. 1993 yılında ise Antalya Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler MYO olarak ikiye ayrılmıştır. Dolayısıyla okulumuz 1993 yılından bu yana Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Yüksekokulumuzda halen 62 öğretim elemanı ve 28 idari personel olmak üzere toplam 90 personel bulunmaktadır. Yaklaşık 7000 öğrencisiyle yüksekokulumuz üniversitemizin en fazla öğrenciye sahip birimidir. Halen; okulumuzda 13 örgün öğretim, 13 ikinci öğretim ve 1 uzaktan eğitim programı olmak üzere toplam 27 programda eğitim-öğretim yapılmaktadır. Biz Büyük bir aileyiz.” dedi.

Müdür Özkan, “Yüksekokulumuz her yıl düzenlenen "Geleneksel Pilav Günü" ve "Kariyer Günü " gibi en köklü gelenekleriyle öğrencilerimizi, mezunlarımız ve sektör paydaşlarımız ile buluşturmaktadır. Sosyal Bilimler MYO ailesi olarak köklerimizde böyle bir gelenek olduğu için mutlu ve gururluyuz. Geleneklere sahip çıkılması ve sürdürülmesini, kurumsallaşma, aidiyet duygusu ve vefalı olma noktasında çok önemsiyoruz. Ayrıca 2022 yılında kurulan Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SOBİLMED) derneğimizle öğrencilerimiz ve mezunlarımız için bir başka çok önemli adım atılmıştır.” ifadelerini kullandı.

TEMEL AMACIMIZ ÜSTÜN BİLGİ, BECERİ VE YETKİNLİK KAZANDIRMAK

Yüksekokulda yürütülen eğitim-öğretim programlarının temel amacının öğrencilere gerekli olan üst düzey bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmak olduğuna değinen Müdür Özkan, “Öğrencilerimizin analitik düşünen, yeni oluşum ve değişimlere hızla ayak uydurabilen ve nitelikli mezunlar olmalarını sağlama yanında kişisel gelişimlerini destekleyecek etkinliklerin yapılmasını da çok önemsiyoruz. Bilindiği gibi ülkelerin dünyada söz sahibi olmalarında en önemli unsur, nitelikli insan işgücüne sahip olunmasından kaynaklanmaktadır. Bu noktada Meslek Yüksekokulları nitelikli iş gücü oluşturmaya katkı sağlayan en önemli kurumlardan biri olarak görülmektedir. Çünkü mesleki eğitim-öğretimde yaparak öğrenme, ya da bilmeyi, yapabilmeye çevirmek esastır. Dolayısıyla mesleki eğitim; teorik eğitimi, pratik eğitimle tamamlama ve istihdama yönlendirebilme odaklıdır.” şeklinde konuştu.

ARA DEĞİL, ARANAN ELEMAN

Günümüzde başarı ve rekabetin daha çok bilgi ve beceriye bağımlı hale geldiğinin altını çizen Müdür Özkan, “Mesleki eğitimde amaç ve beklentiler mottosu artık “Ara Değil, Aranan Eleman” veya “Ara Değil Ana Eleman” mottosudur. Mezunlarımızın aranan ya da ana eleman olmasının, okul-sektör iş birliği ile mümkün olduğundan hareketle öğrencilerimizin mesleki eğitimde sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikleri kazanabilmesi için sektörle ilişkilerimizin güçlü ve sürdürülebilir olması ve sektör beklentileri ile mesleki eğitim arasındaki köprünün güncel kalabilmesinin önemini biliyoruz. Eğitim ve öğretimimize bu farkındalıkla yön veriyor ve güncelliyoruz.” dedi.

Müdür Özkan son olarak, eğitim-öğretim ve altyapısı ile ilgili konulardaki Yüksekokula   destekleri için Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a ve Hoş geldin etkinliğine destekleri için Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SOBİLMED) Derneği Başkanı İsmail Apaydın ve Yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Eklenme tarihi :6.10.2023 15:06:55
Son güncelleme : 6.10.2023 15:14:25