Akdeniz Üniversitesi’nde Dünya Ruh Sağlığı Günü etkinliği düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Psikiyatri Gündüz Hastanesi’nde 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlikte tedavi gören hastalar, oluşturdukları koro ile müzik dinletisi sunarken misafirlere kendi yaptıkları yemeklerden ikram ettiler.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Kliniği’ne bağlı Gündüz Hastanesi’nde hastalar, hasta yakınları ve personel birlikte etkinlik düzenledi. Etkinliğe öğretim üyeleri, iş insanları, personel hasta ve hasta yakınlarından çok sayıda misafir katıldı.

RUH SAĞLIĞI EVRENSEL BİR İNSAN HAKKIDIR

Program Akdeniz Üniversitesi Psikiyatri Gündüz Hastanesi Sorumlu Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Buket Cinemre’nin açılış konuşması ile başladı. Akdeniz Üniversitesi Psikiyatri Gündüz Hastanesi’nin 15 yıl önce kurulduğunu belirten Doç. Dr. Buket Cinemre kuruluş aşamasından bugüne kadar kurumda hizmet verdiğini, hastalarla birlikte gelişim sürecini yaşadığını, adeta hastalarla birlikte büyüdüklerini belirtti. Ruh sağlığı sorunlarının toplumda sık olduğunu ve giderek sıklığının arttığını ifade eden Doç. Dr. Buket Cinemre, ruh sağlığı sorunlarına dikkat çekmek için Dünya Ruh Sağlığı gününün önemli olduğunu söyledi. “Akdeniz Üniversitesi Psikiyatri Gündüz Hastanesi’nin bugüne kadar binlerce hastaya rehabilitasyon hizmeti verdiğini, Türkiye çağında bu alanda sayılı kurumlardan biri olduğunu belirten Doç. Dr. Buket Cinemre ruh sağlığının evrensel bir insan hakkı olduğunu, herkesin eşit ve adil bir şekilde ruh sağlığı hizmetine ulaşması gerektiğini sözlerine ekledi.

İŞ İNSANLARINA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Psikiyatri Gündüz Hastanesi’nde hastalara değerli katkıları olan iş insanlarına hastalar ve hasta yakınları adına Doç. Dr. Buket Cinemre teşekkür plaketi takdim etti. Hastalar için yapılan her türlü desteğin çok önemli ve kıymetli olduğunu belirten Doç. Dr. Buket Cinemre destek olan iş insanlarına hastaları adına teşekkür etti. Cinemre ayrıca hastalara destek olmak isteyen hayırsever iş insanlarının desteklerinin bundan sonra da artarak devam etmesini dilediğini söyledi.

HASTALARDAN MÜZİK DİNLETİSİ VE EL EMEĞİ YEMEKLER

Doç. Dr. Buket Cinemre Psikiyatri Gündüz Hastanesi’nde son yıllarda büyük emeği ve katkısı olan, hastalarla kurduğu iyi ilişkiler ve verdiği emekler ile Gündüz Hastanesinin gelişimine büyük katkı sağlayan sorumlu hemşire Şeyma Kaplan Ekinci’ye özel olarak teşekkür etti. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Psikiyatri Gündüz Hastanesi’nde tedavi gören hastalardan oluşan koro müzik dinletisi yaptı. Şarkılara hastalarla birlikte misafirler ve çalışan personel de eşlik etti. Son olarak program Akdeniz Üniversitesi Psikiyatri Gündüz Hastanesi’nde tedavi gören hastaların Gündüz Hastanesi mutfağında yaptıkları yemeklerin ikram edilmesi ile son buldu.

Eklenme tarihi :12.10.2023 10:04:01
Son güncelleme : 12.10.2023 10:14:56